CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajul subliminal al președintelui

1 comentariu / 2188 vizualizări / 9 decembrie 2016

Pentru a doua oară consecutiv, Klaus Iohannis a făcut declarații cu trimitere expresă la alegeri și la prezența la urne, dar și cu trimitere subliminală la o majoritate pe care și-o dorește. Prima, cu ocazia aniversării constituționale, cea de-a doua, vineri, de Ziua mondială a luptei împotriva corupție. Ambele momente i-au servit. Ce a dorit să transmită președintele în subliminal?
De la Curtea Constituțională a României, domnul Klaus Iohannis a spus că e bine ca cetățenii să se prezinte la vot, chiar și dacă nu-i suportă pe niciunul dintre politicieni. Că, și în aceste condiții sau chiar tocmai de aceea, ei au dreptul și obligația de a-și exprima o opțiune. Căror cetățeni li s-a adresat? Și care ar putea fi destinația votului acestora?
Nu este deloc dificil de răspuns la aceste două întrebări. Președintele Klaus Iohannis le-a vorbit acelor cetățeni care își manifestă constant disprețul față de întreaga clasă politică în general și față de parlamentari și Parlament în special. Sunt nici mai mult, nici mai puțin decât “tinerii frumoși și liberi”, o populație care se manifestă anti-sistem și care a fost manevrată, destul de ușor, de către diverse organizații și fundații cu epoleți în momentele în care s-a creat o emoție colectivă. Dacă știm cine sunt prezumtivii alegători cărora li s-a adresat președintele, putem intui și ce așteaptă acesta de la ei. Așteaptă să nu voteze cu niciunul dintre partidele consacrate, iar dacă tot votează, să o facă în favoarea partidului în componența căruia se află cei mai puțini politicieni. Și nu sunt decât două formațiuni în această situație. Dintre care una a afirmat că îl susține pe preferatul președintelui, domnul Dacian Cioloș.
Iar vineri, profitând e al doilea eveniment, Ziua mondială a luptei împotriva corupției, președintele revine insistent cu un mesaj asemănător, căruia îi adaugă însă și unul legat de de susținerea necondiționată pe care i-o acordă Direcției Naționale Anticorupție și de asigurarea că activitatea acesteia nu se va relaxa după alegeri, ci dimpotrivă, se va intensifica.
În subliminal, el transmite, pe de o parte, un mesaj conform căruia, dacă cetățenii încă nehotărâți decid totuși să meargă la vot, să o facă în favoarea unui partid care luptă împotriva corupției. Și nu e greu de ghicit la ce partid sau la ce partide se gândește. Le-a numit în alte prilejuri. Al doilea mesaj, tot subliminal, este însă și mai percutant: “Atentie, băieți, degeaba vă alegeți că DNA veghează și va ciuguli mulți dintre voi”. Și, astfel, președintele Klaus Iohannis, fără a încălca, Doamne ferește, Constituția, lucrează ca agent electoral în ultima zi de campanie, dar și în prima zi post-campanie. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. <>
    Cand aud ca Johanus a spus, Johanus a transmis, etc. Corect lui Johanus i s-a spus sa spuna, sa transmita, sa… El nu este in stare de nimic; e un talamb. Cum o fi facut facultatea de fizica?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998