CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mister: a facut Raluca Turcan misto pe fata de Elena Udrea?

0 comentarii / 2269 vizualizări / 22 noiembrie 2010

Gurile rele spun că Raluca Turcan nu a înghițit-o niciodată prea tare pe Elena Udrea, ca multe alte pedeliste, așa că pomelnicul rostit dulceag, la adresa acesteia, la conferința PDL București, în care a comparat-o pe blondă cu un popular personaj de film, a surprins pe mulți. În realitate, însă, sunt toate șansele ca Turcanu, femeie inteligentă și cu spirit ascuțit, să fi făcut un mișto crunt de Udrea, în văzul întregii lumi.

„Elena şi-a asumat o misiune grea, dar o misiune care sunt convinsă că o va duce la bun sfîrşit pentru că are toate calităţile pentru luptele electorale şi poate deveni un adevărat Kill Bill al politicii româneşti”, a spus Turcan. Aplauze, admirație etc. Presa s-a grăbit să consemneze felul cum Turcan și-a ridicat colega în slăvi. Poate ar fi trebuit să explice și un amănunt minor, pentru românii mai puțin cinefili, ori pe care i-a mai lăsat nițel memoria. Anume cine a fost ”Kill Bill”. Să explicăm noi, în două vorbe.

Raluca Turcan, președinte al Comisiei de Cultură, fată cultivată, ar fi avut la îndemînă zeci de alte modele feminine de succes, decupate de pe marele ecran ori din literatură, pentru Elena Udrea. De la Vitoria Lipan și Maica Tereza la prințesa Leia, ori de la Ioana D’ Arc la Scarlett O’Hara. A ales eroina din seria Kill Bill (Ucide-l pe Bill) a lui Tarantino. Or, cel puțin la un asemenea nivel politic, cînd fiecare vorbă e răstălmăcită în fel și chip, se presupune că îți alegi cu mare grijă metaforele.

Eroina din Kill Bill e o asasină feroce, membră a unei grupări mafiote, numite Viperele ucigașe, și e iubita șefului cel mare, cel care a și antrenat-o pentru viața în afara legii. Într-o zi, sătulă de fărădelegi și rămasă însărcinată cu big boss, eroina dă bir cu fugiții, dar e prinsă de foștii confrați mafioți și împușcată fără milă. În timpul comei îndelungate, e folosită de infirmieri, în spital, pe post de păpușă gonflabilă, contra cost, ani de-a rîndul. Cine vrea și are bani, se deșartă în ea fără probleme. Revenită miraculos din comă după patru ani (exact un ciclu electoral), blonda mafiotă pornește un război sîngeros contra propriilor camarazi, pe care îi ucide la pachet, iar ultimul pe listă e chiar Bill, fostul șef și tatăl copilului său. Punct.

Ce legătură de admirat poate fi între o asasină sîngeroasă, total în afara legii, care se întoarce crunt împotriva propriilor fîrtați, și noua șefă a PDL București, viitor edil al Capitalei, numai Raluca Turcan ar putea spune. Dacă nu cumva șefa comisiei de Cultură o fi vrut să transmită colegilor de partid mesajul subtil ”atenție, într-o zi, cînd va ajunge să stăpînească toate tehnicile de luptă politică, s-ar putea să se întoarcă împotriva noastră și să ne execute, bucată cu bucată sau în bloc! În frunte cu creatorul ei, Traian Băsescu!”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998