CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Motiunea de cenzura

0 comentarii / 1928 vizualizări / 5 ianuarie 2015

Iata o contradictie in termeni. De mai multe ori, procedand in mod logic, prin eliminare, prin analiza diferitelor scenarii, am ajuns la concluzia ca, probabil, PNL va opta pentru constructia unei noi majoritati in Parlament si pentru rasturnarea Guvernului Ponta abia, candva, in toamna acestui an. Si, in niciun caz, in primavara. In acelasi timp, tot eu, si tot in urma unui rationament logic, sunt sigur ca o motiune de cenzura va fi introdusa in luna februarie sau cel tarziu in luna martie. Cum se impaca cele doua ipoteze pe care le lansez?
Se impaca foarte bine. Guvernul PNL va fi instalat in toamna pentru ca, pana atunci, trebuia sa-si contruiasca o strategie, sa-si pregateasca temeinic ministrii si sa elaboreze filosofia si principiile bugetului pentru 2016. Altfel, s-ar pripi. Iar daca ar intarzia si ar astepta alegerile parlamentare, din toamna lui 2016, ar dovedi dezinteres fata de soarta romanilor. Dar motiunea de cenzura trebuie introdusa. Cat mai repede. De ce?
Din simplul motiv ca este cel mai bun prilej de a analiza, la sange, atat neajunsurille bugetului Ponta IV, cat si derapajele noii formule guvernamentale. Motiunea de cenzura nu este doar un simplu exercitiu democratic. Ea este si un exercitiu obligatoriu. Mai ales in conditiile date. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998