CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase: Romania a ajuns la izolarea din anii 90

1 comentariu / 2674 vizualizări / 27 martie 2017

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a afimat vineri, la dezbaterea ”Europa, încotro?”, organizată de europarlamentarii Norica Nicolai și Mircea Diaconu, la Palatul Parlamentului, că Uniunea Europeană s-a schimbat mult în ultimii ani iar România se află într-o „poziție ingrată” ce amintește de „izolarea din anii ’90”.

„Uniunea Europeană ea însăși s-a schimbat în acești ani, structura ca atare, trecerea de la o zonă economică la zona de integrare politică, revenirea la spații restrânse, o nouă divizare între est și vest care apare tot mai mult. (…) Noi nu putem să discutam doar despre UE, trebuie să începem să discutam și despre un NATO care el însuși s-ar putea să își schimbe o parte dintre politici, nu poate fi vorba despre o organizație care să se bazeze pe taxă de protecție în ceea ce privește asigurarea securității. UE va lăsa o parte dintre țările de la periferie să intre din nou în competiție așa cum o făceau în urma cu zece, douăzeci de ani între ele prin relații bilaterale cu puterile din Occident, ceea ce va fi contraproductiv. România, în momentul de față, se găsește într-o poziție ingrată, o poziție care amintește de izolarea din anii ’90, dar atunci încă Statele Unite aveau o poziție foarte clară cel puțin. Acum riscăm ca foarte multe dintre liniile de comunicație să treacă deasupra noastră, așa cum trec coridoarele energetice”, a declarat, conform Agerpres, Năstase.

norica3

Fostul premier a susținut că România nu are curajul să-și promoveze interesele reale și, dintr-un anumit punct de vedere, este mai catolică decât partenerii ei.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Tusea si junghiul! Adica taticii, pardon si mamitica astora care izoleaza Romanica in ziua de azi! Aferim !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998