CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nastase sare la beregata SUA: doborirea avionului ucrainean a inceput cu revolutiile portocalii

0 comentarii / 2290 vizualizări / 30 iulie 2014

Într-un material publicat azi sub formă de editorial, fostul premier Adrian Năstase atacă din nou – după o pauză de căteva luni – Occidentul și în special SUA, pornind de la conflictul ucrainean care preocupă în prezent tot mapamondul.

Năstase sugerează, astfel, că în țările Europei de răsărit, ”subiectul drepturilor omului a fost înlocuit cu cel al corupției, pentru a se ușura penetrarea capitalului străin pe aceste piețe, evitându-se tentația suveranismului economic”.

”De ce guvernul actual nu preia, pur și simplu, reglementările americane referitoare la lobby, asumându-și răspunderea în parlament pe o lege în acest domeniu, lege care să înlăture acuzațiile zilnice de trafic de influență și să aducă venituri suplimentare la buget?” mai scrie fostul demnitar.

”Se discută, în aceste zile, despre doborârea avionului de pasageri malayezian deasupra Ucrainei și se discută despre responsabilitatea cumplită a celui care a apăsat pe buton. Dar, dacă vrem să înțelegem mai profund ceea ce s-a întâmplat, trebuie să ne întrebăm cine a declanșat Euro-maidanul de la Kiev, cine a organizat revoluțiile portocalii din 2004, cine a susținut “auto-determinarea poporului kosovar” și vom înțelege că în atmosfera tulbure determinată de perioada de reîmpărțire a sferelor de influență post război rece în Europa și de criza economică de la finalul deceniului trecut, astfel de incidente pot declanșa incendii uriașe. Din păcate, în regiunea în care trăim noi” conchide Năstase. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998