CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai, despre pozitia presedintelui in cazul Kovesi: ”Fara decizii discretionare”

1 comentariu / 4260 vizualizări / 25 martie 2018

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, ieri, la Galaţi, că nu crede că preşedintele Iohannis va avea o altă atitudine faţă de cea prezentată public în privinţa propunerii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, ea apreciind însă că „arhitectura constituţională nu-i dă dreptul să aibă o decizie discreţionară”.

“Nu ştiu dacă preşedintele va avea altă atitudine decât cea declarată public. Ceea ce ştiu este că arhitectura constituţională nu-i dă dreptul să aibă o decizie discreţionară. Dacă ne uităm în articolele 126 şi 132 din Constituţie, titularul oricărei acţiuni care ţine de cariera profesională a magistraţilor sau procurorilor este ministrul Justiţiei. Preşedintele, dacă ar fi avut o poziţie relevantă în acest proces managerial de resursă umană, legiutorul constituant ar fi avut precizări în Constituţie, or eu am participat la modificările Constituţiei din 2003 şi nu am făcut nici o clipă această prevedere directă, ci am spus ulterior printr-o lege că preşedintele poate face lucrul ăsta”, a declarat Nicolai, conform News.ro.
Ea a argumentat că dacă preşedintele ar avea o decizie pe această chestiune, „ar fi o imixtiune în puterea judecătorească”.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Principial, d-na Nicolai are dreptate, dar la noi ….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998