CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”O femeie la cratita este de fapt esecul bărbatului care o trimite acolo!”

2 comentarii / 3836 vizualizări / 5 octombrie 2017

”Evit stereotipul omului public perfect, pentru că marea problemă a acestor timpuri este acea a imaginii: promovăm, afișăm imagini corecte politic care nu ne reprezintă, cu unicul scop de a fi în grațiile celor ce ne privesc, devenim în spațiul public ceea ce nu suntem în spațiul privat din dorința de a plăcea mai mult, de a impresiona”. Excepțional de lucida observație aparține europarlamentarului ALDE Norica Nicolai, într-un interviu complet atipic acordat siteului femeide10.ro, din care vă prezentăm cîteva fragmente.

Ce se întîmplă atunci cînd politicienii vînd o ipostază care nu are legătură cu realitatea?
”Inducem în eroare și apoi dezamăgim” susține Norica Nicolai.

O altă mărturisire a eurodeputatei: ”În ceea ce privește politica, prefer bărbații care nu sunt conduși de femei și apreciez femeile ce aleg să se implice singure în această lume, fără a încerca să obțină favoruri ca urmare a relației cu un bărbat. Avem în acest moment un trend global spre feminizare a ledershipului politic: dacă în urmă cu 15 ani o femeie era cu greu candidat la o poziție de premier sau președinte, astăzi este absolut normal să avem femei în poziții cheie. Cred că acest moment în care societățile noastre se află la un moment de cotitură al istoriei, cu provocări imense, după secole de dominație masculină în luarea deciziilor, este o perioadă propice și perfect adaptată unui management mai feminin, deci mai pașnic, mai responsabil, și de ce nu mai eficient.”

”În ceea ce privește politica, prefer bărbații care nu sunt conduși de femei”

Mai e locul femeii la cratiță?

Răspunde Nicolai: ”Fiecare om are limitele lui, iar cei care gândesc astfel au mai multe limite decât este cazul, refuz să accept că viața, fericirea unor bărbați se raportează la conținutul cratiței. Aș adăuga că o femeie la cratiță este de fapt eșecul bărbatului care o trimite acolo”.

Și o foarte interesantă opinie despre mariaje:

”Cred că România a fost și continuă să fie o țară conservatoare: avem întipărită o imagine frumoasă a mariajelor lungi, duse până la capăt. Lumea s-a schimbat și azi poți să ai căsătorii lungi duse până la capăt dar care nu au nimic frumos în ele. Este probabil pentru că încercăm să impunem acest model al căsătoriei lungi și fericite uitând însă cu ni s-au schimbat cu mult valorile, modul de a ne alege jumătatea. Provocările sunt mult mai mari și componenta economică devine din păcate decisivă în foarte multe relații. Așadar, cuplurile ajung să își reproșeze des situația financiară; cauza suferințelor noastre devine comparația cu bunăstarea altora care au grijă să și-o afișeze în cele mai mici detalii, astfel nefericirea noastră devine o dorință neîmplinită după vacanțe de lux, haine de marcă sau mașini ce îți iau ochii”.

Statutul real al femeii în România?

”Cu certitudine, contextul economic ne dezavantajează, cultural suntem obișnuite să ne facem singure treburile casnice, româncele merg mult mai rar la restaurant decât în țările cu un nivel de trai dezvoltat, își neglijează deseori sănătatea pentru binele familiei. Avantajul ”strategic” al româncelor este faptul că sunt femei inteligente, frumoase și reușesc deseori să își impună punctul de vedere atunci când își propun; în plus, toate aceste calități sunt cât se poate de naturale.
În ceea ce privește statisticile europene, este cert că în România femeile sunt mai prost salarizate decât bărbații, dar această situație este una întâlnită și în alte țări europene. Ceea ce este mai greu de acceptat pentru mine ca femeie, și mă gândesc la statisticile îngrijorătoare privind violența în familie în România, este lipsa de respect a femeilor față de ele atunci când suportă agresivitatea fără să încerce să depășească această situație. Aici cred că trebuie să mai lucrăm la educația de acasă dar și cea de la școală, atât a fetelor cât și a băieților, întrucât eu cred că într-o relație în care intervine violența, fie că este fizică sau psihică, nu mai este iubire, nici respect, dar nici șansa ca lucrurile să se îndrepte” conchide europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Felicitari, d-na Nicolai, pentru acest interviu!

  2. Nu insistati prea tare cu feminismul si egalitatea de gen, ca lasati orgiile fara participante. Mi-a placut cum ati intors-o la sfarsit impotriva casatoriei. Foarte bine, ca v-am zis… Si chestia cu violenta e foarte buna, ca un nesatanist are frustrari, in timp ce unul cu 1000 femei in agenda nu are probleme. Bravo, ati invatat limbajul pseudofeminismului sexual-satanist. Nu degeaba v-am trimis unde sunteti, tovarasa!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998