CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Romania are nevoie de un Cod penal nou”

1 comentariu / 1864 vizualizări / 14 iunie 2017

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai este de părere că una dintre prioritățile României o reprezintă elaborarea unui alt Cod penal, în condițiile în care cel actual, în opinia sa, este total incoerent.

Nicolai afirmă, într-o declarație acordată PSNews, că actualul guvern are întîrzieri în aplicarea unor măsuri în domeniul justiției:

„Sunt chestiuni care țin de economie și de justiție, care ar fi trebuit rezolvate imediat – mă refer în special la punerea în acord a deciziilor Curții Constituționale cu legea. E o problemă ce ține de domeniul statului de drept, și acest guvern – la fel ca vechiul parlament – întârzie să facă lucrul ăsta și nu este normal”, a spus europarlamentarul.

Nicolai a mai declarat: ”De un Cod Penal nou are nevoie România, pentru că actualul cod este unul absolut incoerent, care nu are niciun fel de principii de politică penală. Nu cred că este corect ca să folosim în același timp și cumulul juridic, și cumulul aritmetic, iar oameni care au comis fapte pentru care pot primi 5 ani de închisoare să primească 30. În aceste condiții, cred că cei mai fericiți sunt criminalii, care primesc de regulă 25 de ani pentru săvârșirea unui omor. Dacă asta înseamnă coerență legislativă, atunci cel puțin pentru mine este greu de acceptat”, a conchis europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Romania are nevoie si de un Cod Civil nou si corect cu cetatenii, nu in avantajul teparilor si a bancilor , cum este acum…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998