CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nu doar SRI gafeaza: emblema oficiala a Politiei, cu litere inexistente

1 comentariu / 3456 vizualizări / 11 aprilie 2018

Scriam, zilele trecute, despre gafa de proporții a celor de la SRI, care și-au ales încă din 2012 o deviză oficială (”Patria a priori”) care s-ar vrea în limba latină cultă, dar le-a ieșit în latina de baltă. Rușinea le mai e îndulcită nițel de fîrtații din poliție, nici ei mai grozavi, după cum au sesizat unii comentatori ai articolului sus menționat despre SRI.
Și nu ne referim la celebra gafă de zilele trecute, cînd Poliția ne-a anunțat, senină, că a pregătit cetățenilor „Sărbătoarea Naşterii Domnului, în linişte şi siguranţă”.

Ci la una mult mai serioasă, care dăinuie deja de mulți ani.

Ca și SRI, Poliția Română și-a tras cu ani în urmă o deviză pompoasă în limba latină, ”Lex et honor” (Lege și onoare), de data asta formula fiind corectă. Unde a zbîrcit-o Poliția e la titulatura ”Poliția Română”, scrisă cu majuscule deasupra emblemelor oficiale de pe uniforme.
Mai precis, deși sintagma e scrisă, cum spuneam, numai cu majuscule, camarazii lui Garcea au reușit, după cum reiese din imagine, performanța de a inventa o literă inexistentă în alfabetul nostru, anume ”I” mare cu punctuleț deasupra, chestie care se regăsește doar la ”i” mic. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cum găsesc ei la colaboratori după aproape 30 de ani, fix când trebuie, mânca-le-ar Luluța gura lor. Că văz că la ministrul educației din guvernul mirobolantului Cioloș nu se deranjă nimeni. Așa, și? Filosoful mereu tânăr Șora nu făcu parte din guvernul Groza? Colaboratorii bolșevici îs numa” buni, eh?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998