CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O intrebare legitima: Kovesi si-a pierdut sustinatorii de peste ocean?

2 comentarii / 4283 vizualizări / 24 martie 2017

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut miercuri o întrevedere la nivel înalt, la Washington, cu președintele Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale al Senatului SUA.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării lui Teodor Meleșcanu la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh de la Washington. După cum aflăm dintr-un comunicat remis Agerpres, cei doi interlocutori au abordat situația de securitate din zona extinsă a Mării Negre și rolul consolidării cooperării pe linia schimbului de informații pentru contracararea riscurilor asimetrice. S-a mai discutat pe teme legate de configurația viitoare a UE, de refugiații din Siria și de includerea României în programul american Visa Waiver.

Foarte interesant, în cadrul discuțiilor nu s-a atins nici măcar en-passant subiectul anticorupției din România și, mai ales, nu s-a suflat o vorbă despre Laura Kovesi.

De ce ar fi fost de așteptat să se întîmple asta?
Simplu.

Pentru că președintele respectivului comitet e nimeni altul decît senatorul Ron Johnson, un partizan frenetic, cîndva, al DNA și al Laurei Kovesi.
El este, reamintim, cel care, la audierea în Senat a candidatului pentru postul de ambasador la București, Hans Klemm, i-a trasat acestuia drept sarcină majoră ocrotirea șefei DNA:
”Cînd am fost în România alături de senatorul Murphy am întâlnit-o pe acea femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, iar ca ambasador sper că vă veți asigura că va fi sprijinită de guvernul român”, a spus Ron Johnson.
În 2014, la o întrevedere cu Traian Băsescu, Johnson a discutat, de asemenea, pe larg despre tema anticorupției din România – deși se afla în țara noastră pentru alte subiecte – și despre rolul Laurei Kovesi, cu care, de asemenea, s-a întîlnit personal. La fel și anul trecut, cînd senatorul american s-a văzut la Washington cu Titus Corlățean și, iarăși, a marcat interesul său deosebit pentru activitatea DNA.

Acum, Johnson nu mai suflă o vorbuliță nici despre DNA, nici despre Kovesi, deși aceasta e la un pas de demitere în zilele următoare, în funcție de concluziile verificării făcute de ministerul Justiției.
Ar fi fost ocazia perfectă, deci, pentru marele susținător de peste ocean al Laurei Kovesi să-i dea o mînă de ajutor într-un moment cu adevărat dificil.
Nu a făcut-o.
De ce oare?
Să-și fi pierdut Kovesi susținătorii de peste Ocean? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. TOT CEEA CE SE INTAMPLA IN ROMANIA ARE CA SURSE DE INSPIRATIE SUA!
    EXEMPLE?
    IATA 2 :
    1.TRANSPUNEREA „NEFILTRATA” IN DEREPTUL PENAL INTERN A CELEBREI LEGI RICO; DE AICI SI NEBUNIA ACTUALEOR CODURI PENAL SI DE PROCEDURA. UN SISTEM DE DREPT ANGLO-SAXON CARE A INVADAT FARA NICI O RETINERE O INTREAGA TRADITIE EUROPEANA( FRANCEZA) IN DREPTUL NOSTRU. CELE 2 SISTEME SE BAT CAP IN CAP IN MULTE INSTITUTII JURIDICE DE DREPT PENAL. ADICA, SE POTRVESC CA NUCA IN PERETE! DOAR DECIZIA POLITICA LUATA DE REGIMUL BASESCU A FOST CEA CARE A FACILITAT ACESTA NEBUNIE! NU UITATI CA CELE 2 CODURI AU FOST ADOPTATE PRIN ASUMARE DE RASPUNDERE IN PARLAMENT DE GUVERNUL BOC ( PREDOIU FIIND MINISTRUL DE JUSTITIE) . ASA CA NE MERITAM SOARTA UNEI COLONII AMERICANE …
    POATE CA ACUM IN MANDATUL TRAMP SE VOR SCHIMBA CATE CEVA PIZITIV SI LA NOI…DE EXEMPLU ACCEPTAREA TACITA DE CATRE SUA A REVOCARII L.C.K. ….SIGUR CA VA FI ORICUM RECOMPENSATA! IN REST SA AUZIM DOAR DE BINE!

  2. Dna Codrutza adica mama padurii (codrului) are pedigriul de mare sefa fiind nascuta in zodia Taurului foarte preferate de stapanii invizibila la promovarea in grad de sef de stat,guvern.A se vedea si alte asemenea personaje celebre care au facut ce li s-a spus si au dus de rapa totul pana la urma.Astia in zodia Taurului sunt oameni de actiune fara sa ia in considerare aspecte vizionare asupra unor consecinte negative pe termen lung.Asa ca sunt cele mai bune marionete care se vad salvatorii natiunii in niste diversiuni nenorocite de sorginte straine si/sau marsonice.Ana Paucar reinviata din morti in versiunea amercana-zjudaneasca .Sa ne fereasca Dumnezeu de asa viitor fascitso-nazist cu muiere sefa cu pzzda de fier! Asa ne trebuie daca nu mai sunt barbati capabili de la majoritaea electorala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998