CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PMP tinteste culoarul nationalist: ”Maghiarii au huzurit in comunism pe seama romanilor”

0 comentarii / 2169 vizualizări / 20 martie 2017

Partidul lui Traian Băsescu dă semne că se înscrie în cursa pentru ocuparea culoarului naționalist, din ce în ce mai interesant pentru forțele politice interne. Într-o declarație de o rară vehemență la adresa maghiarilor din România, popularii îi acuză pe aceștia, nici mai mult, nici mai puțin decît că au fost privilegiați de regimul comunisto-stalinist din România în raport cu populația românească și afirmă că românii din Ardeal au nevoie de protecție urgentă, în acest moment, în fața abuzurilor maghiarilor.

Într-o declarație politică intitulată „Otrava autonomiei etnice este răspândită de la Târgu Mureş” deputatul PMP Emil Pașcan afirmă că maghiarii urmăresc de 70 de ani încoace autonomia Transilvaniei.

” În Transilvania de Nord, după odiosul „Diktat de la Viena”, în anii care au urmat, românii au avut parte de un cumplit pogrom etnic. Ne blestemă străbunii martiri, din mormintele lor, dacă vom uita vreodată acest genocid al urii îndreptat împotriva „vinovăţiei” de a fi român. Ulterior, într-o Transilvanie ocupată de sovietici şi administrată de foşti funcţionari horthyişti maghiari, proaspăt deveniţi comunişti, maghiarimea s-a bucurat de importante privilegii. Mai mult, huzurul asupritor asupra populaţiei româneşti a continuat între anii 1952-1968, când în centrul României a existat o regiune autonomă maghiară constituită după modelul sovietic. A fost un experiment criminal pentru români, impus de dictatorul sovietic Stalin, la presiunea liderilor comunişti de la Budapesta” afirmă deputatul.

Atacul PMP continuă și la maghiarii din ziua de azi:
”După 1989, principala preocupare a majorităţii liderilor maghiari postdecembrişti a fost aceea de a înălţa ziduri între români şi maghiari, şi nu de a construi punţi între cele două identităţi culturale. Faptic, paşii pentru înfăptuirea autonomiei „secuimii”, bazată pe criterii etnice, au început cu domeniile învăţământului, culturii şi administraţiei publice locale şi au continuat consecvent prin realizarea „bazei economice” a autonomiei, atât prin retrocedarea imobilelor, terenurilor agricole şi a pădurilor – inclusiv proprietăţile composesorale, cât şi prin privatizarea societăţilor comerciale de stat şi înfiinţarea unor noi societăţi private cu capital maghiar, în domeniile: industriei, turismului, comerţului, agriculturii ş.a.m.d.
Totodată, s-a urmărit constant separarea şcolilor pe criterii etnice, cu efecte dramatice asupra profesorilor şi elevilor, iar acum procesul de învăţământ în aceste şcoli are puternice trăsături etnocentriste. Astăzi, în judeţele Harghita şi Covasna, cei care au nevoie de protecţie pentru a-şi conserva şi afirma identitatea etnică, pe cale de dispariţie, sunt chiar românii minoritari, şi nicidecum maghiarii.
În timp ce România este preocupată de asigurarea unui climat de convieţuire interetnică, în consens cu legislaţia şi practica europeană, toate formaţiunile politice care reprezintă minoritatea maghiară din România au înscris în programele lor politice dezideratul autonomiei teritoriale pe criterii etnice, iar municipiul Târgu Mureş este tot mai des, din păcate, spaţiul lor de manevră pentru răspândirea otrăvii separatiste” mai spune deputatul PMP. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998