CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL da in clocot: Orban, facut terci de un senator liberal

0 comentarii / 3587 vizualizări / 1 februarie 2018

Situația din PNL se tensionează văzînd cu ochii: partidul e ca și inexistent în opoziție, iar liderul Ludovic Orban e tot mai des subiectul unor critici mai mult sau mai puțin directe, din interior. Nu s-a stins bine ecoul meciului cu deputatul Daniel Zamfir, că o nouă voce parlamentară aduce critici dure președintelui PNL.

Senatorul Daniel Fenechiu afirmă, astfel, într-un interviu pentru PSNews, că PNL e obligat să țină aproape de Klaus Iohannis fie și pentru simplul motiv că nu are un lider charismatic și cu potențial. Mai mult, Fenechiu spune adevărul verde-n față: mulți liberali așteaptă, pasivi, să fie duși de mînă, la guvernare, de către președinte:

„Cu siguranță, în partid sunt oameni care și-ar dori ca Iohannis să ne ia de mână și să ne ducă la guvernare sau care cred că Iohannis n-a făcut destul de mult pentru partid, însă marea majoritate a colegilor realizează că parteneriatul între Iohannis și Partidul Național Liberal este destul de important. O eventuală distanțare n-ar genera efecte pozitive nici pentru România, nici pentru Klaus Iohannis, nici pentru PNL.
În momentul în care ai un lider charismatic, cu un potențial cert pentru un anumit tip de obiectiv, fără îndoială: poți să faci analiză. Însă, în momentul în care nu ai acel lider (s.n.), e cam greu să te distanțezi de președinte, care – că ne place sau nu ne place – a fost principalul vector al opoziției față de PSD” spune Fenechiu.

El mai atacă și subiectul conflictului dintre Orban și Zamfir, plasîndu-se evident de partea celui din urmă: „Eu cred că, într-un partid ca PNL, soluțiile acestor probleme nu sunt excluderile. Nu suntem chiar atât de mulți, încât să ne-apucăm să ne dăm afară între noi. Eu cred că Ludovic, la momentul respectiv, a avut o abordare ușor nefericită, interpretabilă. Cred că niciodată nu s-a gândit să-l excludă pe Zamfir din partid. Nici domnul Zamfir nu este chiar așa, să plece capul și să meargă mai departe. Zamfir face o treabă bună la comisia aia”, a adăugat senatorul.

foto: bn24

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998