CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL reactioneaza vehement: ”Boala denuntului a atins si scolarizarea!”

1 comentariu / 2479 vizualizări / 27 februarie 2017

Cazul din Prahova, intens mediatizat, unde la Olimpiada de română unul dintre subiecte a fost redactarea unui denunţ, luând ca model o speţă din „Moromeţii”, provoacă valuri și în politică.

Deputatul PNL Glad Varga reclamă, într-o declarație politică, faptul că am ajuns ”în epoca denunţurilor, a plagiatelor, a şpăgilor şi examenelor suspecte. Dar cred că, măcar la acest nivel, când se pun bazele educaţiei unor generaţii, să nu folosim derapajele societăţii ca exemple. Dacă un inspector şcolar a găsit în «Moromeţii» doar subiectul denunţului, atunci avem o problemă. Este vorba de Olimpiadă, acest subiect a fost oferit unor «vârfuri» ale generaţiei respective. Ce să înţeleagă elevii? E clar, nu trebuie să ascundem problemele societăţii, dar nici să le oferim ca exemple.
Poate fi perceput ca un caz izolat prin originalitatea celui care a conceput subiectul. Dar avem atâtea anomalii în manuale sau în subiectele diferitelor examene, încât nu mai putem vorbi de cazuri izolate, ci de un adevărat fenomen: intoxicarea curriculei cu subiecte cotidiene, cu iz monden, dar care nu ar trebui să facă parte din fundaţia educaţională a actualelor generaţii de elevi” afirmă deputatul. (B.I.)

foto: alba24.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Destituire imediata,dupa o ancheta corecta,a tuturor celor vinovati de aprobarea acestui subiect.i.Imi amintesc de o carte,citita cu multi ani in urma,intitulata „TINERET PAGAN” de Odon de Horvath,in care era prezentata educatia nazista a scolarilor germani,descriind turnatoria parintilor,profesorilor,cunoscutilor pentru orice convingeri,lasate la aprecierea tinerilor.Cum de s-a putut intampla asa ceva,acum ,in tara noastra?Facem cu copiii scoala delatiunii ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998