CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta – dezvaluiri de senzatie din culisele politicii

1 comentariu / 3621 vizualizări / 11 octombrie 2017

Fostul premier Victor Ponta își dă drumul tot mai mult la gură, vorbind public despre evenimente și aranjamente politice încă neștiute de marele public, total diferite de versiunile oficiale. Într-o postare pe Facebook, Ponta face azi dezvăluiri pe bandă rulantă despre înțelegerile oculte din ultimul an, avînd în epicentru figuri grele precum Dragnea, Iohannis, Cioloș ori Laura Kovesi. Deocamdată, dovezile concrete lipsesc, dar materialul merită, totuși, parcurs; cel puțin unele aspecte se ”leagă”.

Scrie Ponta:

”In 24 de ore Tudose poate sa scape de oamenii prin care Liviu Dragnea si “Cartelul de la Teldrum” controlau banii si activitatea Guvernului : Sevil Shaideh si Mihai Busuioc – Dragnea va ramane doar cu “secretara” Carmen Dan (restul ministrilor sunt oportunisti sau insignifianti) si o puzderie de “soldati” prin esaloanele doi si trei.
Dosarul de la DNA si promovarea lui Busuioc la Curtea de Conturi pentru a bloca timp de 9 ani orice control privind banii cheltuiti de Elena Udrea, Liviu Dragnea si Sevil Shaideh la MDRAP ii ofera aceasta sansa (las la o parte faptul ca Busuioc sa controleze contractele contrasemnate tot de Busuioc reprezinta nu doar un conflict de interese ci direct mafiotizarea unei institutii atat de importante cum este CC – dar asa e in “Republica Dragnea”)!
Eu stiu insa (sper sa stie si Tudose) ca daca Dragnea ramane sef la Partid totul va merge din rau in mai rau – Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte institutii unde si-a plantat oamenii (in primul rand Curtea de Conturi) , va anunta zi de zi masuri populiste si va da vina pentru orice problema pe Tudose ; va spune din nou pe la toate colturile ca Tudose (ca si Grindeanu) este vandut “Sistemului”; va face propaganda anti Guvern in Partid si va folosi toate resursele TELDRUM ca sa cumpere jurnalisti, analisti si sondaje de opinie care sa atace in locul lui – in timp ce el va afisa un zambet mieros si va face declaratii de iubire exact ca Pablo Escobar pentru victimele sale!
Rezultatul va fi un dezastru
– pentru Romania (cand va veni din nou criza vom fi mai rau decat in 2009)
– pentru Guvern (oamenii vor vedea ca nimeni nu mai poate sa ofere stabilitate si predictibilitate unor politici publice)
– pentru PSD (partidul va fi sanctionat la vot pentru ca a acceptat dictatura lui Dragnea si si-a batut joc de sprijinul popular obtinut in 2016)!

Exista o singura solutie cat de cat buna in acest moment : Tudose sa preia si conducerea PSD si sa incerce sa guverneze bine / daca Grindeanu reusea acest lucru in iunie azi nu mai aveam deloc asemenea probleme!

Haideti sa va explic de ce :
Din Noiembrie 2015 si pana azi Romania a fost condusa de 3 Guverne “Liviu Dragnea” – din rau in mai rau:
1. “ Dragnea 1 “ = Guvernul “Ciolos – Dancu” a fost negociat, votat si sprijinit de Liviu Dragnea dupa care a fost folosit drept cal de bataie si tap ispasitor in campania din 2016 .
In toamna lui 2015 Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis sa accepte un targ : el Dragnea ii retrage sprijinul politic Guvernului “Ponta” si Iohannis il pune pe Vasile Dancu Prim Ministru pana la alegeri / eu am stiu de la inceput de acest lucru dar am vrut sa duc la bun sfarsit guvernarea – a venit insa tragedia de la “Colectiv” si tot ce a mai obtinut Dragnea de la Iohannis a fost Dancu vicepremier si sef la MDRAP (cu Mihai Busuioc Secretar general al Ministerului)!
Pentru “deontologii” care inca spun pe la tv ca se lupta cu abuzurile lui Kovesi le reamintesc ca aceasta a primit al doilea mandat in 2016 la propunerea Ministrului Justitiei din Guvernul “Ciolos – Dancu” / atunci Dragnea a sustinut aceasta numire pentru ca spera sa isi negocieze in continuare dosarele cu “Teldrum”
Dacian Ciolos nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru ca avea promisiunea lui Dragnea ca va continua ca Premier al unui guvern PSD-PNL pana in 2020 – ghinion.
Si Vasile Dancu avea promisiunea lui Dragnea ca va fi propus Premier PSD dupa Alegeri – alt ghinion!
Cuvantul lui Dragnea valoreaza mai putin si decat cuvantul lui Basescu! In timp ce ii mintea pe Ciolos si Dancu el i-a facut tinta in Campania din 2016 fiind convins ca poate sa ajunga el insusi Premier / dar a aparut acea problema legala din Legea 90/2001 si refuzul lui Iohannis – ghinion Dragnea aici !
2. “Dragnea 2” = Guvernul “Grindeanu- Shaideh” instalat in Ianuarie 2017 era controlat total de Dragnea prin Busuioc – Shaideh- Carmen Dan / insa fortarea OUG 13 si lasitatea cu care Dragnea s-a spalat pe maini a produs prima fisura ireparabila.
Grindeanu putea sa fie Premierul ideal pt Dragnea – linistit, neconflictual, fara suport in Partid sau la mase / de altfel i-a numit toti oamenii si i-a inghitit toate umilintele cu stoicism!
Dragnea insa este obisnuit doar cu genul de subordonati ca ai lui la CJ Teleorman: obedienta totala, mai inculti decat el – dispusi sa comita orice infractiune la ordin, fara mandrie si fara initiative proprii – si Grindeanu pur si simplu nu era asa!
Cand s-a hotarat sa se revolte (foarte tarziu) Sorin Grindeanu a incercat sa loveasca exact in membrii principali ai “Cartelului” : l-a schimbat pe Busuioc si pe Tunaru (ANAF) si a trimis propunerile pentru inlocuire lui Shaideh si Carmen Dan – insa era deja weekend si Klaus Iohannis era la Sibiu (asa se scrie istoria)!
Dragnea a trecut motiunea de cenzura contra Guvernului PSD cu 8 voturi in plus de la Grupul Minoritatilor – a fost insa cea mai mare greseala politica a vietii sale si de la acel moment pentru el nu putea sa urmeze decat drumul (mai lent sau mai rapid dar inevitabil) spre final.
3. “Dragnea 3 “ = Guvernul “Tudose – Shaideh” instalat in iunie 2017 a fost semnul uriasei slabiciuni a lui Dragnea! A vrut sa propuna alti premieri mai fideli (Dan, Dancila, Shaideh din nou , etc) dar nu a avut de ales si a acceptat numele impus de Iohannis.
Tudose era clar ca va fi mult mai dificil decat Grindeanu- mai bine ancorat si in Partid si in Sistem , mai combativ, mai dur si mai experimentat. Si oricum orice idee a lui Dragnea de a-l da jos si pe el ar fi fost prea mult chiar si pentru un PSD complet anesteziat – ghinion Dragnea.
Insa dupa o mica perioada de sperietura “Daddy” a revenit la prioritatile sale : controlul tuturor banilor prin Sevil Shaideh, al Guvernului prin Busuioc, al Partidului prin executii (gen Tutuianu) si al media prin “analisti” bine platiti si sondaje falsificate – plus atacuri la adresa DNA avand insa ca singur obiectiv sa o aduca din nou pe Kovesi la masa la care stateau ei doi atat de prietenosi in vremurile bune!
Si uite ca a venit momentul in care Tudose s-a saturat mai repede decat Grindeanu si a facut primul pas din ceea ce trebuia sa faca de la inceput : sa scape de Shaideh si Busuioc (plus inca cativa ministri prosti sau corupti) si sa-i arate lui Dragnea ca el nu va suporta orice si oricat! F bine .
Tudose are insa o uriasa problema : el guverneaza – si o face inca cu oamenii lui Dragnea, sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnalistii lui Dragnea si injurat public de “batausii mediatici” ai lui Dragnea!

Daca Tudose doar ii arata pisica lui Dragnea si nu rupe pisica eu sunt convins ca va pierde – insa cel mai grav este ca vom pierde toti pentru ca instabilitatea si haosul guvernamental si politic ne afecteaza pe toti!

Cresterea economica este rezultatul reformelor din 2013-2014 si al contextului international in care si UE si celelalte tari cresc rapid – insa niciodata nu e Craciun in fiecare zi / iar Romania in loc sa profite de acesti ani buni si sa se pregateasca pentru cand vin iar vremuri rele doar cheltuie si distruge bazele economice si sociale ale dezvoltarii!
Eu vad cum ne indreptam cu toata viteza catre un alt an 2009 – cu suferinte si pierderi la fel de mari! Dragnea este chiar mai rau decat Basescu – nu da doi bani pe nimic altceva in afara de pielea si viata lui. Daca Tudose are curaj si hotarare lucrurile inca pot fi indreptate – ii urez sincer succes!” (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Mare boier dar fara caracter.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998