CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta spulbera vinzatorii de iluzii: zero sanse sa intram in nucleul dur al UE

1 comentariu / 2222 vizualizări / 21 martie 2017

Fostul premier Victor Ponta își radicalizează discursul pe zi ce trece, el declanșînd azi un nou atac la adresa celor care susțin că locul României e alături de viitorul nucleu dur al UE. În fapt, spune Ponta, țara noastră are zero șanse să ajungă în poziția respectivă – inclusiv din cauza guvernrii actuale – și explică de ce nici nu ar fi recomandat să o facă.

”De ce greseste Dacian Ciolos afirmand categoric ca „Romania trebuie sa fie in nucleul dur al Europei”??? Pentru ca stie foarte bine ca vinde publicului din tara noastra o iluzie care va duce la mari dezamagiri si frustrari” afirmă Ponta, într-o analiză pe Facebook, în care enumeră 7 condiții imposibil de îndeplinit de către țara noastră.

”Dacian Ciolos stie foarte bine ca prezenta Romaniei in „nucleul dur” depinde de multe conditii pe care nu putem (si cred ca nici nu trebuie in acest moment) sa le indeplinim :
1. apartenenta la Zona „Euro”
– O aderare a tarii noastre la Zona Euro mai repede de 2025 ar fi o lovitura mortala pentru firmele romanesti (cele care inca mai supravietuiesc) si pentru puterea de cumparare a omului obisnuit.
2. acceptarea in Spatiul „Schengen”
– Dupa problemele cu refugiatii ale Doamnei Merkel, alegerile recente din Olanda si dupa ce am vazut aseara dezbaterea intre principalii candidati din Franta va spun adevarul – uitati de Schengen in urmatorii 4 ani!
3. o coordonare a politicilor privind imigratia
– Poate cineva sa spuna romanilor ca sustine inchiderea granitelor tarilor din Vestul Europei fara sa se gandeasca la posibilitatea ca acest tratament sa se aplice ulterior chiar si cetatenilor nostri?
4. Disciplina fiscal-bugetara extrem de stricta
– În 2012-2016 am reusit sa ramanem macar sub pragul de 3% de deficit bugetar – azi nimeni nu crede in mod serios ca vom reusi acest lucru in 2017. Crede Dacian Ciolos ca o tara intrata in procedura de deficit excesiv va fi primita in „nucleul dur” condus de o Germanie cu excedent bugetar?
5. Tarile din „nucleul dur” prefera ca Romania sa ramana un spatiu cu salarii mici si taxe si mai mici (asa se face profitul pentru firma-mama )
6. Egalitatea privind beneficiile sociale pentru toti romanii care lucreaza in Occident ( salariu, pensie, alocatia pt copii, servicii de sanatate, somaj)
– În timp ce Romania trebuie sa se lupte cu toate puterile pentru acest principiu toate partidele politice din tarile din nucleul dur (in special Germania dar si celelalte) au ca discurs electoral limitarea acestuia si chiar abolirea sa.
7. Ridicarea MCV (un mecanism anacronic si discriminatoriu aplicat doar „amaratilor” din Romania si Bulgaria ) si aplicarea unui sistem egal pentru statele membre” mai scrie Ponta.

Fostul premier prezintă și ce consideră el că ar trebui făcut de către România:

– sa explicam concetatenilor nostri ce inseamna „nucleul dur al UE” / de ce nu putem si nici nu e bine acum sa fim acolo/
– sa negociem cat mai pragmatic si hotarat (alaturi de Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria dar si Bulgaria) care este statutul nostru in noua configuratie europeana
– sa ne dezvoltam economia, infrastructura, relatiile comerciale si potentialul uman mai repede decat media europeana si fara restrictiile impuse la nivel comunitar
– sa stabilim foarte clar care sunt conditiile concrete pe care trebuie sa le indeplinim daca vrem sa ne calificam in „Liga Campionilor” ( sa acceptam iar ca la MCV sa se „mute poarta de cate ori vrem noi sa dam gol” este inacceptabil)
– de cate ori cineva va spune ca avem nevoie de „mai multa Europa” sa raspundem ca intai ne trebuie „mai multa Romania” si pe urma, cu tot dragul, Europa! (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. E vorba de acel Ponta care a acceptat ordinele lui Barroso in 2012? Cel care a propus-o pe Luluta si a semnat coabitarea cu Basel? Cumva acelasi care a demisionat cand 1000 de acoperiti ai serviciilor au iesit in strada dupa Colectiv? Daca el este, atunci nu e credibil. Mai bine se radicaliza in oricare din situatiile mentionate, cand putea sa faca ceva util pentru tara, nu acum cand radicalismul lui e doar un text pe FB. Ponta, nu mai are nimeni nevoie de sfaturile tale acum. Sunt destui plimbatori de vorbe, nu ne mai trebuie si alti ratati care sa ne spuna ca apa e uda si vara e cald.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998