CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Portavocea judecatorilor din Romania, mesaj pro-gratiere în seara Invierii

1 comentariu / 3313 vizualizări / 16 aprilie 2017

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), a postat un mesaj foarte interesant, pe Facebook, în seara de Înviere, în care manifestă în mod clar o atitudine favorabilă grațierii celor aflați în închisori. ”În fiecare persoana din inchisori, ce ispaseste o pedeapsa, se poate regasi talharul de pe cruce. E datoria societatii sa faca eforturi pentru a-i da sansa reabilitarii” afirmă judecătoarea, recent vehiculată drept potențial ministru al Justiției în guvernul PSD.

Gîrbovan pornește, astfel, de la condamnarea lui Iisus, în baza unui ”proces nedrept, care a incalcat atat normele procesuale iudaice, cat si pe cele romane din timpul respectiv”.

Cel mai remarcabil aspect, însă, e constatarea Danei Gîrbovan că primul care a punctat nevinovăția lui Iisus nu a fost nici vreun apostol, nici vreo rubedenie a acestuia, ci unul dintre tîlharii răstigniți alături de el.

”Ca judecator, m-a surprins ca nu apostolii sau cei din familia lui Iisus sunt cei care reclama nedreptatea condamnarii, ci primul care da marturie despre judecata nedreapta a lui Iisus este acest talhar, condamnat pe drept, asa cum el insusi recunoaste. Nu cei considerati drepti au fost primii care sa constate o nedreptate facuta la judecata altuia, ci a fost un raufacator cel care, avand parte de o judecata dreapta, a constatat nedreptatea facuta in judecata altuia(…)
Liderii preotilor, carturarii si intelectualii vremii, stiitorii de carte – formatorii de opinie, ca sa folosesc un termen al zilelor noastre – ar fi trebuit sa fie primii care sa vorbeasca despre acea judecata nedreapta, dar au tacut.
A vorbit insa un talhar, un condamnat, un penal, al carui nume nici macar nu a ramas consemnat.
Marturia acestui anonim, insa, ar trebui sa fie prilej de reflectie pentru fiecare dintre noi, din mai multe perspective.
Oricine reclama o nedreptate, ce i se face lui sau altuia, trebuie ascultat. Uneori adevarul e ascuns de catre cei pe care ii credem buni si e relevat de cei pe care ii vedem demni doar de dispret.
Dintr-o alta perspectiva, in fiecare persoana din inchisori, ce ispaseste o pedeapsa, se poate regasi talharul de pe cruce. E datoria societatii sa faca eforturi pentru a-i da sansa reabilitarii” atrage atenția Dana Gîrbovan, în finalul mesajului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. fix pula , duamna judecatoaRE .Penalii sa fie reeducati in sala de dusuri in timp ce se apleaca dupa sapun.Ia mai du-te in PLM cu gratierea hotilor m excrocilor m pedofililor criminalilor si violTORILOR

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998