CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Premiera post-decembrista: Comisia SRI cere un cap de general

0 comentarii / 3029 vizualizări / 27 noiembrie 2017

Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a anunțat că membrii acestui for urmează să se întrunească mâine, la ora 11,00, și că este posibil să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al SRI. Dacă acest lucru se va întîmpla, vom asista, practic, la o premieră absolută în istoria controlului parlamentar asupra serviciului.

„Mâine vom avea ședință de comisie la ora 11,00. M-am consultat cu vicepreședintele comisiei. Nu aveam inițial de gând să aibă loc la ora 11,00, dar se modifică programul plenului, în sensul în care mâine nu avem plen și avem comisii. O să discutăm și o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei și lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuție cu o parte dintre cei care au prezentat în spațiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă și le vor confirma ca mărturie în fața comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziția de secretar de general al SRI”, a precizat el, conform Agerpres, în cadrul unei declarații acordate presei la Palatul Parlamentului.

Manda a apreciat că analizele comisiei nu pot fi continuate în contextul în care Dumitru Dumbravă își păstrează funcția.

„Eu spun că din lucrurile pe care le-am mai discutat, în toată această perioadă, care au apărut inclusiv în spațiul public, inclusiv afirmațiile domnului Dumbravă, rămâne ca toate aceste analize să le facem, dar nu cred că le putem face cu domnul Dumbravă pe poziția de secretar general”, a precizat el.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998