CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presa ”acoperitilor” intra in zodia delirului: ”Atentat la siguranta nationala!!!”

0 comentarii / 1643 vizualizări / 23 aprilie 2015

Scandalul tot mai amplu al acoperiților din presă, întreținut, în ultimele luni, de declarațiile unor șefi de servicii secrete, de acuzațiile fostului președinte Traian Băsescu și ale altor figuri politice, de dezvăluiri fierbinți precum cele ale lui Turcescu și Radu Moraru, tinde să intre, mai nou, în zona delirului. Semn că în unele servicii a cam crescut temperatura.

Probabil nu altfel se explică afirmațiile lansate azi pe piață de un organ de presă plasat de mai multe voci, în ultima perioadă, pe lista celor suspectați că ar fi porta-vocile serviciilor, e vorba de ziare.com, care susține nici mai mult, nici mai puțin, că a pune la îndoială serviciile secrete autohtone înseamnă atentat la siguranța națională.

”Dincolo de zgomotul si furia acestor zile, cred ca asistam la unul dintre cele mai periculoase fenomene pe care le-a trait Romania in ultimii 25 de ani – o sistematica decredibilizare a unora dintre cele mai importante institutii ale statului roman si ale democratiei prin acuzatii foarte grave, lansate in spatiul public fara absolut nicio dovada si fundamentare, in urma carora ramane doar suspiciunea difuza si coroziva pentru ansamblu” scrie ziare.com.

”Serviciile secrete sunt institutii de forta ale statului, cu rol bine definit, cu importanta majora. Aruncarea lor in zona gri, oculta, fara probe, poate constitui un atentat la siguranta nationala(…).
Si atunci va intreb: Ce ramane dintr-un stat cu Justitia, presa, institutiile de forta, Parlamant si Guvern decredibilizate? Ce efecte are prapastia tot mai adanca dintre societate si acesti piloni si statului de drept si ai democratiei? Cum mai poate functiona normal o asemenea tara in care mocirla depaseste cota de avarie?
Ce se alege dintr-o tara care nu mai are repere institutionale? Ce ramane dupa aceasta mare terfelire?

Mi-e frica sa dau raspunsul. Dar cred ca, daca mai au un dram de resposabilitate, la el ar trebui sa mediteze profund cei care se joaca cu vorbele si acuzatiile, cei care calomniaza furibund, cei care distrug prin comportament penal imaginea institutiilor pe care le reprezinta. Cu atat mai profund cu cat au pozitii mai vizibile si mai importante in ierarhia demnitatilor publice” conchide autorul articolului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998