CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presa internationala: Cum a batut Juncker campii despre Romania

0 comentarii / 4826 vizualizări / 1 februarie 2018

Postul Radio France International dă o veste proastă celor care și-au imaginat că declarațiile recente ale președintelui Comisiei Europene la adresa României vor face să tremure anumite picioare din politica autohtonă. În fapt, înaltul oficial european a cam bătut, pe românește, cîmpii.

”Scurt si la obiect (…), Juncker a lăsat să-i scape câteva din frazele sale favorite: “mă angajez sa elimin MCV-ul până la sfârșitul mandatului meu”, “statul de drept a progresat considerabil în România”, “România trebuie să fie stat membru al Schengen”, “am încredere în sistemul constituțional roman”, etc. Referitor la Schengen, el a adăugat că aceasta rămâne o chestiune de “demnitate națională”. Dar „daca pachetul justiției rămâne așa cum e, aderarea la spațiul Schengen și eliminarea MCV-ul vor fi discutate în alți termeni”, a precizat el. Declarațiile, deși par interesante, sunt de fapt complet inutile” punctează analiștii postului.

”In primul rând, este bizar că Juncker leagă aici corupția din România de aderarea la Schengen întocmai precum o face și Olanda, or cele două dosare nu sunt tehnic legate, iar Comisia Europeană însăși a tot spus-o. In al doilea rând, decizia de eliminare a MCV-ului nu aparține Comisiei Europene, ci statelor membre ale UE, care ar acționa la o propunere a Comisiei. Ce este pe cale dea de înțeles Juncker de mai bine trei ani este de fapt că el nu poate face această propunere atât timp cât Parlamentul român continuă să apere corupția” mai dezvăluie RFI.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998