CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul hibrid anti-PSD

1 comentariu / 2538 vizualizări / 26 august 2016

Fix in ziua in care staff-ul PSD s-a intrunit pe malul Marii Negre pentru a-si dezbate strategia politica, o stire a intors pe dos studiourile de televiziune. Conform acesteia Victor Ponta ar urma sa plece din PSD, rupand partidul. Si consolidand o formatiune numita PRU, adica Partidul Romania Unita. Informatia a capatat cat de cat consistenta prin faptul ca sociologul Mirel Palada, un apropiat al ex-premierului si, o buna bucata de timp, purtatorul sau de cuvant, a deschis partie in aceeasi directie. Si s-a dezlantuit iadul.
Evident, Victor Ponta nu poate să facă o asemenea trăsnaie. Indiferent câte antecedente are în materie de derapaj politic. A fost unul dintre cei mai apreciați premieri ai partidului. Din această perspectivă, se poate compara liniștit cu Adrian Năstase. Este popular. Mult mai popular decât a fost vreodată Năstase. Conduce, practic, topul încrederii cetățenilor. Auto-retragerea sa din PSD și din fruntea guvernului i-a creat o aură de victimă a “sistemului”. Aură pe care a știut să și-o exploateze cu mult succes.
Același Victor Ponta, fiind încă un om politic tânăr, are nu numai trecut, ci și viitor. Între trecut și viitor, există doar o paranteză. Și nici măcar în paranteză politicianul nu stă degeaba. Face zilnic declarații, se pronunță asupra principalelor evenimente, are rating și succes.
Ce sens ar avea, în aceste condiții, ca Victor Ponta să plece din PSD după Mirel Palada, dând astfel tonul și altora să îl urmeze. Și asta în prag de alegeri. Cu doar câteva luni înaintea scrutinului pentru viitorul Parlament. Într-un moment când e greu de presupus că vreo formațiune politică mică mai poate face minuni. De fapt, jocurile sunt ca și făcute. Pe lângă PSD și PNL, în Parlament, este sigur că vor mai intra doar încă două partide, UDMR și ALDE. Toate celelalte formațiuni stau pe nisipuri mișcătoare. În aceeași situație se află și Partidul România Unită.
Prin urmare, a avut loc o diversiune. A fost lansată pe piață o informație de tip diversionist, parte a războiului hibrid desfășurat împotriva PSD. Iar diversiunea a făcut rădăcini. A prins. De vreme ce, o seară întreagă, informația a fost dezbătută și răzdezbătută. Dar cine desfășoară războiul hibrid împotriva PSD? Răspunsul logic este ca cine are interesul. Și cine are acest interes? Din nou, răspunsul este simplu: “sistemul” scăpat de sub control și care și-a stabilit drept obiectiv ca statul român să fie condus nu de către preferații cetățenilor, nu de către cei care primesc voturi de la aceștia, ci de alții. Numiți de “sistem”.(Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Dragnea refuza sa treaca pe liste, in pozitii eligibile, oamenii din echipa lui Ponta, care, sa fim cinstiti, nu meritau o asemenea rasplata pentru contributia lor la cresterea popularitatii PSD. Probabil Dragnea face aceste magarii la comanda „sistemului”, de care este manevrat prin santaj. Ponta incearca sa il santajeze cu ruperea PSD, incercand sa forteze o negociere a pozitiilor eligibile pentru echipa sa. Daca Ponta dezvaluie manevrele provocatoare ale lui Dragnea, s-ar putea ca acesta sa isi stirbeasca serios autoritatea in partid. Oricum, este o vulnerabilitate ce ar trebui inlaturata rapid. Daca nu vor sa piarda iarasi guvernarea, asa cum s-a mai intamplat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998