CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razbunarea istoriei: Groparul CDR vrea sa-si faca propria Conventie

0 comentarii / 2997 vizualizări / 3 aprilie 2018

Traian Băsescu, cel supranumit în dese rînduri, pe vremuri, ”Groparul CDR”, a ajuns la concluzia că respectiva formulă ar fi singura viabilă în acest moment, pentru a contracara colosul PSD-ALDE. Dezvăluirea aparține vicepreședintelui PMP Robert Turcescu, într-o declarație acordată PSNews.ro.

”O spun cu tărie: singura variantă pentru România de a scăpa de blestemul numit PSD la guvernare o reprezintă unirea cât mai rapidă a forțelor de opoziție într-un proiect comun, cu care să candideze inclusiv la alegerile europarlamentare.” a spus Turcescu.

”Nu știu nimic de vreo discuție între PMP și Dacian Cioloș, dar cred că în acest moment nu e doar vorba de domnul Cioloș în discuție; mă refer mai ales la forțele de opoziție aflate în Parlament (PMP, PNL și USR), care oricum – iată – colaborează și când vine vorba de moțiuni, și când vine vorba de proiecte legislative. Deci sunt foarte multe acțiuni comune deja ale acestor trei partide parlamentare și cred că trebuie făcută o platformă care să contracareze, practic, și la nivel declarativ, dar mai ales la nivel faptic – în campania electorală – acest mamut numit PSD, care duce România la groapă – asta e clar! Că la acest proiect s-ar putea alătura și alte formațiuni politice neparlamentare (cum e acum cazul platformei domnului Cioloș sau chiar organizații non-guvernamentale, pe modelul Convenției Democrate Române), asta ar fi cu atât mai bine. E nevoie însă categoric de o opoziție unită. Fără o opoziție unită, vom avea la putere PSD și în viitoarele scrutinuri electorale”, a mai spus deputatul popular.

Reamintim că Traian Băsescu a fost principalul focar de scandal în interiorul guvernării CDR-USD, între 1996-2000, desele sale ieșiri publice și atacuri la adresa aliaților generînd o stare de tensiune permanentă care a dus la schimbări de guverne și la scandaluri care au avut ca rezultat destrămarea CDR, în ultimul an la putere și la dispariția unor partide precum PNȚCD. Despre fostul ministru al Transporturilor, lideri precum Emil Constantinescu – dar și documente precum Armaghedonul Băsescu, din 2004 -, au susținut, de-a lungul timpului, că s-a folosit de conflictele cu partidele CDR ca de o trambulină politică spre o carieră de vîrf, ceea ce a și reușit, de altfel. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998