CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Recensământul ritual

0 comentarii / 1754 vizualizări / 16 aprilie 2015

O rușinoasă pagină de istorie a fost scrisă în față Parlamentului European. Scrisă și rămasă neîntoarsă. Încă. Iar autorii sunt trei. Un cetățean român care și-a permis ca, tot acolo, să declare că în această țară ar fi avut loc o lovitură de stat și că au fost fraudate două milioane de voturi, atunci când românii l-au demis, politic și moral, pe Traian Băsescu. Am numit-o pe Monica Macovei. Un alt cetățean, tot român, care a întors ostentativ fundul Parlamentului României atunci când a fost invitat acolo, dar a dat fuga în Parlamentul European pentru a prezenta un bilanț anti-românesc. Am numit-o pe Laura Codruța Koveşi. Și un ministru al Justiției, tot cetățean român, care, dincolo de, să-i spunem, meandrele întunecate ale biografiei sale, se dovedește incapabil să citească corect până și textul scris pe care îl are în față. L-am numit pe Robert Cazanciuc.
Această troică, care s-a dovedit sinistră – putem să-i spunem liniștiți, sinistra troică – s-a prezentat în fața Parlamentului European pentru a-i înfiera pe români. Și pentru a susține că experimentul aplicat acestui stat, tratat ca o colonie de graniță a unui imperiu, trebuie continuat. Faimosul MCV. Mecanismul de Verificare și Control. La ani buni de la aderarea noastră la Uniunea Europeana suntem ținuți, încă, în sala de așteptare. Între altele și utilizându-se acest instrument de tortură numit, elegant, MCV. Cât timp avem ștampilă MCV, noi și bulgării, nici nu poate fi vorba de condiții egale pe care le-ar avea românii în raport cu ceilalți cetățeni europeni. Suntem două țări de rang inferior. Așa suntem tratați. Și, cât timp există asemenea cozi de topor, sinistra troică de care vorbeam mai sus, ne merităm soarta.
Interesante și șocante în același timp sunt câteva fapte care pot fi citite printre rândurile rușinoasei pagini de istorie, care tocmai a fost servită întregii lumi, de acei români care au declanșat războiul româno-român. În mod programatic, în calitatea sa de președinte al României, Klaus Iohannis a declarat că se luptă pentru ridicarea MCV, chiar dacă, conformându-se așa-numitei „politici corecte”, în accepțiunea europeană, el nu a atacat mecanismul în sine. Dar ce s-a întâmplat la Parlamentul European? Reprezentanții statului român, unul, reprezentant al cetățenilor, altul, reprezentant al unei puteri în stat, CSM, și al altei puteri în stat, Executivul, înțelegând prin aceasta și președinția, respectiv Laura Codruța Koveşi, nu numai că a susținut MCV-ul, dar a acreditat și teza conform căreia acesta trebuie perpetuat. Și, tot contrar enunțului prezidenţial, conform căruia România, în viitorul apropiat, nu ar mai trebui să facă excepție, urmând să fie tratată egal cu celelalte state europene, un ilustru membru al Executivului, respectiv Robert Cazanciuc, le-a îngânat și el, în același sens, pe cele două doamne.
Nu ar fi fost oare normal ca, înainte de a-și da fustele peste cap în fața Europei, sinistra troică să fi avut cinstea și îndrăzneală de a-și pleda cauza în fața Parlamentului României? Care, până una-alta, într-un stat de drept, atât de des invocat, ar trebui – nu-i așa? – să reprezinte puterea supremă în această țară.
Iar cel mai rușinos dintre lucrurile ruşinoase care s-au petrecut la Bruxelles este bilanțul sacrificiilor rituale, prezentat cu zâmbetul pe buze, cu satisfacție, cu sentimentul chiar al unei mari victorii, de către Laura Codruța Koveşi. Care, astfel, s-a înfățișat ca un vânător care numără, la capătul aventurii, animalele ucise. Câți parlamentari morți, câți miniștri morți, câți demnitari locali morți. Acest bilanț al sacrificiilor rituale, făcute pur și simplu pentru simpla ploconire în fața oficialilor europeni, reprezintă o rușine de neșters a istoriei contemporane a României. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998