CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Record ”omologat” de ONU: 17% din populatia Romaniei e in diaspora

2 comentarii / 4677 vizualizări / 11 septembrie 2017

România pierde nouă cetățeni în fiecare oră, echivalentul unui oraş de nivel mediu, avertizează deputatul PMP Marius Pașcan, într-o declarație politică susținută în parlament.

”Anul trecut, au emigrat către zări economice mai prospere circa 85.000 de români, iar numărul celor care preferă să plece din ţară sporeşte de la un an la altul. Dacă aceştia ar rămâne în ţară, bugetul statului ar câştiga de pe urma lor jumătate de miliard de euro anual” afirmă deputatul.

”Specialiştii susţin că dacă cei 85.000 de români care au emigrat anul trecut ar fi rămas în ţară şi s-ar fi angajat pe salariul mediu pe economie, în consum ar fi intrat mai mult de jumătate de miliard de euro pe an. Iar la această sumă se adaugă şi altele. Doar din taxele pe salarii ar fi intrat la buget alte 400 de milioane de euro. Un studiu al ONU arată că 3.400.000 de români sunt în diaspora, azi. Cifra reprezintă, de fapt, 17% din populaţia României. Este unul dintre cele mai mari procente pentru o ţară care nu a fost afectată de conflicte armate. România se află într-o scădere a populaţiei accelerată, iar această situaţie ar trebui să ne înspăimânte pe toţi, să ne preocupe legislativ cât se poate de serios, pe termen lung” mai avertizează deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. pai psd baga deja in criza romania, nu vedeti ce deficit mare avem, desi e crestere economica? blestemat sa fie psd!

  2. Poza e total nerealista – trebuia sa arate un grec homosexual care merge in Franta, un evreu antisemit care merge in SUA, un cersetor care merge in Germania si o prostituata romanca care se culca cu politicieni straini, toti cu gradele pe afara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998