CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Resortul secret al statului paralel

0 comentarii / 2416 vizualizări / 12 septembrie 2017

Realitatea bate imaginația. Atunci când aflăm detalii despre statul paralel. Sau mafiot. Sau represiv mafiot. Despre modul în care a funcționat poliția politică. Dezvăluirile colonelului Daniel Dragomir, fost șef al brigăzii antiteroriste din SRI, sunt pe cât de precise și documentate, pe atât de halucinante. Cum au funcționat și cum poate mai funcționează lucrurile în România așa-zisei justiții și așa-zisului stat de drept?
Luni seară a fost marcat un nou record absolut în materie de dezvăluiri. Un om cheie al sistemului, mult timp mâna dreaptă a generalului cu patru stele Florian Coldea, a ridicat un colț al covorului care acoperă încă multă murdărie SRI și DNA. Și a făcut dezvăluiri de senzație. E limpede că e doar începutul. Daniel Dragomir ne-a demonstrat ca are încă multe de spus și va spune. Iar ceea ce spune și mai are de spus dezvăluie realitatea îngrozitoare în care a trăit România în ultimul deceniu.
Timp de cinci ani, pe mandate de siguranță națională, mereu prelungite și reînnoite, sute de politicieni, oameni de afaceri, procurori, judecători și jurnaliști au fost monitorizați non-stop. Mandatele s-au dat pentru presupuse activități ale acestora legate direct sau indirect de terorism. Ele au fost solicitate de procurorul general, pe atunci Laura Codruța Kovesi. Și puse în operă de SRI-ul partenerului ei, Florian Coldea. După ce Laura Codruța Kovesi a ajuns șef la DNA, antiterorismul acestor mii de cetățeni români s-a transformat în anticorupție. Dar de ce a fost săvârșit, în mod sistematic, acest uriaș abuz?
Toate aceste persoane erau țintele statului paralel. Erau procurori și judecători care urmau să fie șantajați în baza informațiilor astfel obținute pentru a deveni părtași ai statului paralel. Sau pentru a fi eliminați. Erau politicieni care trebuiau să fie scoși din joc sau transformați în colaboratori ai statului paralel. Erau ziariști și case de presă care deveniseră ținte ale SRI și DNA pur și simplu pentru că dezvăluiau derapajele sistemului. Urmau să fie scoase din joc. Sau transformate în parteneri. Erau oameni de afaceri pe care SRI intenționa să îi preia cu afaceri cu tot sau să îi elimine pentru a crea mai mult spațiu societăților comerciale acoperite, păstorite de respectivul serviciu secret.
Acest mecanism nu putea funcționa decât prin întrunirea a trei condiții. 1. Monitorizarea “tintelor” făcută sub o aparență de legalitate, în baza unor mandate comandate de procurori și aprobate fără nicio emoție de judecători. 2. Crearea unor dosare penale de către procurori, în special din DNA, împotriva persoanelor în cauză. 3. Un mecanism bine uns, prin care judecătorii să condamne pe bandă rulantă tot ceea ce li se livra. Și indiferent de calitatea probelor. Acest mecanism infernal a funcționat, culmea, chiar și după trimiterea după gratii a adversarilor sistemului. Aceștia erau urmăriți și în penitenciare, iar câmpul tactic acționa pentru a le face acolo viața cât mai grea și pentru a le prelungi supliciul dincolo de termenele legale de detenție.
Statul paralel trebuia să devină astfel statul absolut. Statul în stat. Statul mafiot și-a subordonat pe rând puterea legislativă, puterea executivă, puterea judecătorească, economia României și mass-media.
În acest punct ne găsim acum, când a pornit un tăvălug împotriva mafiei care a gestionat politica internă și politica externă a României. Iar tăvălugul pleacă din interior. Ceea ce dezbat eu în această succintă analiză reprezintă doar o mică parte dintr-o realitate dramatică cu care s-a confruntat și încă se confruntă România. Sunt convins că ceea ce urmează va fi încă și mai devastator. Dar până când vor fi cât de cât epuizate asemenea dezvăluiri făcute de oameni care au avut acces la vârful sistemului mafiot, vom asista la un război crâncen și deseori sângeros purtat pe de o parte de cei care se luptă să readucă România pe un făgaș democratic, iar pe de altă parte de autorii și profitorii sistemului. Lupta este, în continuare, inegală. Dar tot e bine că vorbim despre o luptă. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998