CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal european: fanionul-democratiei ne-a livrat carne in putrefactie?

0 comentarii / 9832 vizualizări / 13 martie 2018

Belgia a închis o mare fabrică de prelucrare a cărnii – Veviba, după ce autorităţile de supraveghere a pieţei din această ţară i-a retras autorizaţia de funcţionare. Ca rezultat al acestei acţiuni, supermarketurile belgiene au scos de la comercializare produsele din carne fabricate de compania în cauză, relatează siteul organizației Pro Consumatori, citînd Euronews.

În urma analizelor de laborator, autorităţile belgiene au identificat în carnea de vită tocată, o pastă obţinută din carcasa de vită, lucru interzis de legislaţia europeană. Un angajat al companiei Veviba a mărturisit la postul public de radio belgian, modul în care s-a realizat reetichetarea produselor din carne de vită în vederea ascunderii faptului că aceasta este improprie consumului uman, iar apoi produsele au fost exportate în ţări din sud-estul Europei.

Fresh-approach-for-Belgian-meat_wrbm_large

Consumul de produse din carne alterată provoacă toxinfecţii alimentare, vărsături, diaree şi alte probleme digestive grave. Totodată, în produsele din carne alterată există bacterii periculoase, precum E. coli, Pseudomonas, Klepsiella etc., care pot provoca decesul copiilor, persoanelor în vârstă şi al adulţilor cu afecţiuni medicale cronice. De cele mai multe ori, cei care practică astfel de fraude alimentare, folosesc condimente sau substanţe chimice pentru a face imposibilă depistarea alterabilităţii de către consumatori prin intermediul organelor de simţ, văz, miros şi/sau gust.

Președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu, solicită în mod public ANSVSA-ului ”să confirme sau să infirme dacă România a importat din Belgia produse din carne, fabricate de compania Veviba, falsificate cu pasta obținută din carcasa de bovină. De asemenea, să comunice dacă are cunoștință despre reetichetarea acestor produse în sensul ascunderii faptului că le-a expirat data durabilității minimale/termenul de valabilitate, acțiune frauduloasă care ar pune în pericol viața și sănătatea consumatorului român”.

Important de menționat e faptul că, de ani buni, Belgia se numără printre marii exportatori de carne pe piața noastră. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998