CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scaunul ejectabil

0 comentarii / 2903 vizualizări / 18 mai 2014

Nu am resentimente fata de el. Desi, Victor Ponta ar merita sa am. Cu varf si indesat! Si, intr-o buna zi, va afla de ce. Si, uite asa, fara resentimente, nu pot sa-l vad altfel decat asezat intr-un scaun ejectabil. Pregatit sa se catapulteze. Sau sa fie catapultat. Si apoi, Dumnezeu cu mila. Daca scapa, scapa. Nu exclud faptul ca aceasta idee mi-a fost sugerata de ipostaza sa de ”secund” intr-un aparat multi rol american, de ultima generatie. Tot “secund” si tot intr-un vehicul miraculos a fost Victor Ponta si in vremurile de dupa crearea USL. A fost secundul lui Antonescu. Apoi, cu siretenie, s-a desprins de acesta. Si de Romania reala. Si tot ce mai urmeaza sa se intample este sa se ejecteze. Sau sa fie ejectat.

Cand a fost creata Uniunea Social Liberal si apoi, pana la alegerile parlamentare, domnul Victor Ponta a mimat un tandem istoric cu presedintele liberalilor. O tovarasie exemplara. Fiecare jucand rolul sau pentru a obtine maximul de succes electoral. Fiecare venind cu partea sa de program politic intr-o constructie facuta nu numai pentru a aduna voturi ci, in primul rand, pentru a schimba soarta Romaniei. Dar s-a schimbat altceva.

Cu o abilitate care nu este doar naturala ci este si cultivata, scolita – candva am sa-i spun domnului Victor Ponta, verde in fata, unde si in ce conditiii – cel care astazi este premier al Romaniei a initiat o intreaga operatiune de inselare a partenerului sau. De plasare a acestuia intr-un unghi mort. Pana atunci, Victor Ponta era sau mima un partener corect, cu un fel de frate putin mai mare. Cu un lider politic experimentat. Asculta cu atentie sugestiile lui Antonescu. Le urma. Pana cand? Pana cand sacii au ajuns in caruta.

Inca inainte de la prima desemnare de catre Traian Basescu ca premier, Victor Ponta a inceput sa dea semne ale unui caracter diferit de cel pe care si-l afisase pana atunci. Sau cine stie, poate ca hibele ieseau la iveala. Garantez in fata opinie publice, sub cuvant de onoare, ca, de exemplu, Victor Ponta a omis sa-si informeaze tovarasul de drum politic asupra unei miscari extrem de interesante, caracterizata prin inteligenta cinica, adica prin perversitate. Iata un exemplu! Exemplu Dubai. Crin Antonescu nu a fost informat ca, intr-un asa-zis concediu la Dubai, petrecut in Atlantis Hotel, Victor Ponta si-a ales cativa tovarasi de petrecere. Controversatul Ioan Rus. Gabriel Oprea, presedintele unui partidulet de stransura, pregatit sa il tradeze pe Basescu si sa dezerteze intr-o tabara care se anunta castigatoare. George Maior, seful puternicului Serviciu de Informatii, care se jura ca sta cat se poate de departe de politica pentru a nu implica serviciul si, in loialitatea caruia crede inca si astazi presedintele Traian Basescu. Sebastian Ghita, zis Sebi, converva a Serviciului Roman de Informatii in domeniul firmelor acoperite IT, prieten la catarama cu Victor Ponta, ulterior ajuns deputat, emitenta cenusie a Guvernului PSD si subiect al unor plangeri penale pentru amenitare si santaj. Si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, ominiprezentul tata socru, domnul Ilie Sarbu, astazi seful Grupului parlamentar PSD din Senat.

Ei bine, aceste personaje au pus practic la cale, acolo la Dubai, in primul si in primul rand, daramarea Guvernului Mihai Razvan Ungureanu. Si, pana la un punct, bine au facut. Ultima fortareata a lui Traian Basescu trebuia si merita sa se prabuseasca. Numai ca, cel mai apropiat partener al lui Victor Ponta – cel putin asa credea el si asa credeam noi toti – nu a stiut nimic. Nu a fost, asa cum s-ar fi cuvenit sa fie, informat. Mai mult decat atat, Victor Ponta i-a ascuns lui Crin Antonescu – iata cum o minciuna prin omisiune naste alta minciuna prin omisiune – primul pretul acestui targ. Era clar ca tradarea lui Oprea trebuia cumva recompesanta. Asa ca, nu peste mult timp, opinia publica a ramas perplexa, afland ca in USL, pe usa larg deschisa de PSD, a intrat generalul Oprea. Cu oastea sa de stransura. Evident si cu alte promisiuni in spate, inca la acea data simple necunoascute pentru liberali. O veritabila matriosca. Asa a ajuns Oprea viceprim-ministru. Raspunzand chiar de institutiile de forta si de serviciile secrete. Oare acesta a fost singurul pret platit? Nu cumva, prezenta acolo a lui George Maior sugereaza si o intelegere cu Traian Basescu, care ulterior s-a si materializat printr-un pact de coabitare?

Am oferit, in cele de mai sus, doar un exemplu. De tradare. Ele sunt multe. Voi mai reveni. Intr-o buna zi, opinia publica va afla lucruri extrem de grave. Dar, pana una alta, am definit un tip de caracter, un tip de comportament care il caracterizeaza pe Victor Ponta nu numai in raport cu fostul sau partener Crin Antonescu, nu numai in raport cu PNL, ci si in raport cu toti ceilalti oameni politici, inclusive PSD-isti, care au fost, sunt sau vor fi trasi pe sfoara de omul aflat astazi in scaunul ejectabil. Asa se intampla cand copilotul se trasforma in pilot. De fapt, utilizand exact aceleasi procedee in ceea ce Victor Ponta crede ca a reprezentat inalta si oculta sa scoala. Ei ii inseala pe toti cetatenii Romaniei. Ei, cetatenii, si abia in al doilea rand Crin Antonescu si alti oameni politici, sunt victimele butaforiei construite de Victor Ponta in jurul persoanei sale. Asa numitul ascensor PR. Uriasa bula de imagine. Care va plesni fix in momentul in care Ponta va fi catapultat.(SORIN ROSCA STANESCU)

SURSA: Corectnews.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998