CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se complica pe dreapta: Magnatul Catarama candideaza independent la Cotroceni

5 comentarii / 11505 vizualizări / 7 iulie 2014

Dacă în Ucraina s-a dovedit de succes candidatura la prezidențiale a unui magnat al ciocolatei cu ceva background politic, rămîne de văzut în ce măsură rețeta respectiva prinde și la București.

Potrivit unor surse demne de încredere, afaceristul Viorel Cataramă a decis să candideze independent la președinția României, anunțul oficial urmînd să fie făcut la începutul săptămînii viitoare.

Cataramă, în vîrstă de 59 de ani, căsătorit, un copil, este fondatorul, în 1990, celei mai cunoscute firme autohtone de mobilă, Elvila, și e considerat primul mare afacerist de succes de după revoluție, înaintea chiar a unor nume precum Dinu Patriciu, Dan Voiculescu sau George Copos. În Top 300, averea sa se învîrte în jurul sumei de 150 de milioane de euro, deține avion personal, vilă la Snagov șamd.

Acum cîțiva ani, el a fost exclus din PNL – partid care a supraviețuit într-o perioadă neagră doar datorită banilor afaceristului – de către Crin Antonescu, rămînînd, de atunci, în afara politicii.

A deținut, de-a lungul timpului, demnități precum secretar de stat ori senator, a înființat ONG-uri și organe de presă și este cunoscut drept un promotor al sportului (tenis, golf) și al culturii (operă).

Potrivit surselor menționate, afaceristul vrea să atragă voturile dreptei, mergînd pe un mesaj de tip anti-sistem, ceea ce va face lucrurile și mai interesante în ce privește apropiatele alegeri prezidențiale.

„In acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania. Structuri mafiote extrem de bine organizate. O persoana independenta, competenta si capabila nu poate intra intr-o astfel de structura, iar daca intra este imediat rejectata, data la o parte, de aceste structuri. Aproape toate partidele care au guvernat Romania au lasat si au perpetuat sistemul de furt din banul public”, declara el, recent, la Realitatea TV. (Bogdan Tiberiu Iacob)foto: mesagerulromanesc.info

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Care complicatie? Catarama nu va obtine nici 0,5% din voturi.

  2. Glaciatus spune:Vad ca cineva de mai sus iar a dievat de la subiect, cum a dievat pe forumul EVZ, si invarte niste neadevaruri pe net pentru ca are el ceva personal cu BOR.Pentru a contrabalansa prostiile spuse mai sus si pentru a oferi cititorilor intregul adevar, nu doar jumatati de adevar care in absenta celeilalte jumatati devin minciuni intregi, trebuie sa precizez ca;- impozitele venite de pe urma salariilor si a veniturilor BOR aduc mai multi bani la buget decat banii oferiti de stat pentru BOR.Sprijinul Statului pentru salariaţii Patriarhiei este de 452.962 lei unar, iar impozitul pe salarii plătit de Patriarhie către Stat este de 981.835 lei lunar, deci mai mult dece2t dublu! Ca atare, nu ce2ştigă Biserica Ortodoxă Rome2nă, ci Statul rome2n. – banii oferiti de catre stat BORului nu reprezinta un privilegiu ci un angajament pe care statul roman si l-a asumat in momentul in care a confiscat Bisericii toate bunurile, inclusiv 25% din suprafata arabila a tarii.Majoritatea statelor din Europa au instituit diferite forme de sprijin direct şi indirect către cultele recunoscute. Astfel, een constituţiile Danemarcei, Norvegiei şi Islandei este prevăzut faptul că Biserica de stat trebuie să fie sprijinită de către autorităţi. cen Norvegia, sprijinul comunităţilor religioase eenregistrate este asigurat een funcţie de numărul de credincioşi (principiul proporţionalităţii). cen Grecia, Statul asigură een totalitate cheltuielile de administrare a Bisericii Ortodoxe, iar preoţii ortodocşi sunt funcţionari ai Ministerului Educaţiei. Constituţia Belgiei prevede sprijinul Statului pentru asigurarea salariilor şi pensiilor clerului cultelor recunoscute prin lege (6 culte), iar alte prevederi legale menţionează posibilitatea cultelor recunoscute de a primi sprijin de la Stat pentru construirea şi renovarea imobilelor.Cehia (21 culte), Slovacia (16 culte), Slovenia şi Luxemburg acordă un sprijin la salarizare personalului cultelor recunoscute, iar een Suedia (pentru 9 culte), Finlanda (2 culte), Italia (pentru 5 culte), Austria, Spania, Portugalia, Elveţia, Germania sprijinul se realizează prin colectarea de către Stat a unui impozit pentru cult. cen Marea Britanie şi een Cipru nu a existat un fenomen al secularizării averilor bisericeşti, astfel că een aceste două ţări Bisericile deţin proprietăţi importante, fapt care le este suficient pentru a asigura venitul necesar acoperirii cheltuielilor.- salariile preotilor normali sunt de aproximativ 500 de lei la care se mai adauga banii stransi din donatii. Acestea fiind spuse, insist cititorii sa se informeze inainte sa atace BORul.

  3. You really saved my skin with this inomofatirn. Thanks!

  4. 26% bounce rate off of blog corapmed to all visits’ at 42%.. hmm is that a 26% bounce rate on visitors to blog who came to blog from another part of website or were landed directly on blog?

  5. Nice episode! I noiectd that Klay Thompson and Danilo Gallinari have been killing it since you guys discussed them. Is there a post-TDR bounce? Can we get a stat for that?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998