CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se ingroasa gluma: Germania, pocnita dupa ceafa de americani in scandalul bunurilor evreiesti

1 comentariu / 3676 vizualizări / 5 aprilie 2017

În timp ce în România se pune batista pe țambal cu grație în scandalul bunurilor Grupului Etnic German restituite abuziv de către statul român, acum cîțiva ani, către partidul etnic al lui Klaus Iohannis, printr-o decizie strict politicianistă, Germania încasează o lovitură năucitoare de la SUA.

Reamintim că, în România, Grupul Etnic German a fost o organizație fascistă desființată la un moment dat prin decret regal, bunurile sale, deloc puține, trecînd în proprietatea statului român. Ulterior, Forumul Democrat al Germanilor din România, condus de Klaus Iohannis, s-a revendicat – cu sprijinul ”dezinteresat” al Germaniei – drept moștenitor legal al organizației hitleriste și a fost cadorisită cu toate bunurile acesteia, o situație considerată de mulți politicieni și analiști autohtoni drept scandaloasă.

Iată că o situație oarecum asemănătoare pune, însă, Germania, în ultimele zile, într-o poziție extrem de neplăcută.
După cum relata ieri siteul oficial al Congresului Mondial Evreiesc, o Curte districtuală din SUA a dat, vineri, descendenților evreilor din perioada interbelică dreptul de a acționa Germania în justiție pe teritoriul american (s.n.) pentru recuperarea bunurilor confiscate de naziști.
Decizia vine la trei ani după ce o comisie germană stabilise, bunăoară, că proprietarii evrei ai unei fabuloase colecții de artă cunoscută sub numele de Tezaurul Guelfilor și estimată la peste 227 de milioane de dolari, nu fuseseră, în fapt, forțați de către naziștii lui Goring să le vîndă statului prusac în 1930, ci o făcuseră de bună voie.

Războiul moștenitorilor Tezaurului Guelfilor (expusă în prezent la Berlin) cu statul german datează de ani de zile, fără succes pînă acum.
Prin decizia Curții americane, se deschide, însă, drum pentru ca vînzarea din anii 30 să fie considerată, de fapt, o preluare în forță, în disprețul legilor internaționale.
Hotărîrea nemulțumește profund statul german, care anunță, prin vocea lui Hermann Parzinger, șeful Fundației Moștenirea Culturală Prusacă, faptul că se vor analiza pașii care să fie făcuți în perioada următoare în condițiile în care, spune el, conform siteului sus-citat, o asemenea problemă nu e de resortul justiției americane. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cine are ” cojones” ?! Daca stiti sa raspundeti la aceasta intrebare, atunci aflati si raspunsul la toate celelalte probleme existentiale ale omenirii de azi si de maine….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998