CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Soc: s-a inscris candidat la P.E. dupa ce a strins semnaturi pentru Diaconu

0 comentarii / 1272 vizualizări / 28 martie 2014

O situație halucinantă în politica românească s-a produs ieri, după ce un candidat independent la P.E. și-a depus dosarul la BEC deși conținea doar vreo duzină semnături, primind și număr de înregistrare.

 

Ca circul să fie complet, personajul în cauză a încercat, în ultimele săptămîni, să realizeze o performanță de Guiness Book, respectiv să strîngă semnături și pentru candidatura sa, și pentru a lui Mircea Diaconu, în același timp. Finalmente, a adunat pentru sine doar cîteva semnături, după cum a declarat în exclusivitate pentru Sursazilei.ro, și înarmat cu ele s-a înființat la BEC. Care, culmea, nu i-a respins dosarul.

”Când am văzut că eu nu pot aduna 100.000, m-am orientat. Întâi am vrut să ajut o domnișoară avocat, dar aceasta s-a dovedit neserioasă. Mă posomorâsem. Apoi am aflat că Mircea Diaconu a fost scos de pe listă și candidează independent. Imediat m-am dus să îl ajut și eu să strângă semnăturile. Am strâns și pentru mine câteva. Nu prea multe, ceva la 16-17. Apoi m-am dus la BEC să mă înregistrez. Am scos unul dintre tabele, cu 10 semnături, și mi s-a dat număr de înregistrare. Numărul 17 din 03.2014. Sigur o să mă respingă zilele viitoare. Dar acum pot face contestație! Mi se îngrădește dreptul liber la candidatură. Voi ataca pe fond legea pntru că nu mi se pare normal să avem astfel de opreliști” a spus Vasile Iuștiuc (în centru foto) pentru Sursa Zilei.

 

Interesant de menționat că altui candidat independent, deputatul Remus Cernea, BEC i-a respins dosarul de semnături, deși complet, pe motiv că tabelele nu erau numerotate, acesta ratînd, în cosecință, înscrierea.

 

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998