CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sociologul Mircea Kivu, concediat de R.L. pentru ca a turnat la Securitate

5 comentarii / 5291 vizualizări / 17 mai 2017

Rîsul curcilor: ziarul patronat de un agent acoperit al DIE, conform dezvăluirilor unor grei ai fostului regim, în frunte cu Silviu Brucan, a decis să-l concedieze pe analistul și sociologul Mircea Kivu, după ce a aflat că acesta a fost informator al Securității, acum trei decenii.

Anunțul a fost făcut de directorul României libere, Sabin Orcan, pe Facebook, în această seară:

”După cum am aflat recent, dl Kivu are o pată biografică peste care nu putem trece. Una pe care n-a găsit de cuviință să ne-o împărtășească până azi. Și care-l face incompatibil cu spiritul anticomunist al ziarului nostru.
Pe scurt, dl Kivu a colaborat cu Securitatea.
Informația mi-a fost adusă de o sursă care mi-a dat amănunte precise din dosarul său. Dosar care are peste 40 de file. Și care conține inclusiv un angajament olograf, semnat la data de 11 ianuarie 1985, în prezența lt. col. Vicențiu Pop și a lt. maj. Iustinel Chinan.
Astfel, după ce mai întâi a fost urmărit între anii 1983-1985, sub numele de cod „Crasna”, Mircea Vasile Kivu a fost racolat ca informator, sub numele de cod „Mihai”. Racolarea s-a făcut pornind de la apartenența dumnealui la o mișcare spirituală intitulată Krisnamurti. Și a avut ca obiect obținerea de informații din mediul intelectual pe care-l frecventa.
Între altele, „Mihai” a furnizat note informative despre mai mulți colegi sociologi care intraseră în colimatorul organelor de represiune.
În ciuda acestor dovezi, CNSAS a luat, pe 23 martie 2017, o decizie de „necolaborare cu poliția politică”. Lucru explicabil dacă ținem cont de faptul că legea permite unui fost colaborator să scape de această etichetă dacă nu se poate dovedi că rapoartele sale ar fi dus la încălcarea unor drepturi ale omului.
Decizia, care urmează să fie publicată în curând, nu poate șterge însă pata biografică a dlui Kivu. Și nici incompatibilitatea sa cu România liberă, un ziar care și-a făcut un țel din deconspirarea foștilor securiști care continuă să populeze viața publică”. (B.T.I.)

 

foto: StudentIQ

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Si cate scarbe ca acesta mai sunt in presa si fac pe deontologii!

  2. …..oare despre orcan cand vom afla ceva asemanator!? Ca prea e „revolutionar” si are doar parerile ” lui” …

  3. Astia sunt pupatorii kurului basescian.

  4. Ce moaca de sobolan. Are fatza de turnator.

  5. dar patronul RL, domnul Adamescu, ce a fost, cumva calugar la manastirea Secu ???

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998