CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stratfor: Activitatea DNA poate distruge stabilitatea politica si reforma economica

1 comentariu / 3122 vizualizări / 11 iunie 2015

„România are nevoie să eradicheze corupţia şi să adopte, în acelaşi timp, reforme economice”, afirmă agenţia americană de analiză Stratfor, într-un material dedicat țării noastre, adăugând că „întrebarea este dacă le poate face pe amândouă simultan”.

Scandalul în centrul căruia se află premierul ar putea să amâne sau împiedice adoptarea unor reforme. Partidul lui Ponta poate adopta legi, dar Iohannis le poate opune un vot de veto, notează Stratfor, citată de Mediafax, care subliniază că, indiferent dacă Ponta demisionează sau nu, scandalul a introdus o criză politică la Bucureşti şi, în pofida faptului că nu va afecta încrederea în România ca aliat NATO, acesta poate afecta dezvoltarea economică a ţării.

„Poate că cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii politice a României este perspectiva unor anchete de corupţie suplimentare”, apreciază Stratfor, citând condamnarea, în ultimele luni, a numeroşi politicieni importanţi atât din coaliţia guvernamentală, cât şi din opoziţie, şi notând că serviciile româneşti de informaţii – care cooperează îndeaproape cu instituţiile similare din Statele Unite – cooperează îndeaproape cu DNA, căreia-i furnizează informaţii şi susţinere tehnică în cadrul investigaţiilor.
Însă eforturile Direcţiei, care urmăreşte crearea unui mediu mai sigur pentru investiţii occidentale, riscă să aibe efectul opus, avertizează Stratfor, adăugând că în contextul în care tot mai mulţi oficiali români riscă acuzaţii de corupţie, anchetele pot crea un mediu instabil în Parlament, subminându-i pe cei de la putere şi întârziind procesul legislativ. Lupta împotriva corupţiei a intensificat disensiunile politice, care pot distruge stabilitatea politică necesară supervizării unei economii bine reglementate, adaugă agenţia.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. In traducere libera:multinationalele nu mai au garantia ca spagile date se vor concretiza in avantaje incorecte!Fiti linistiti ,domnilor, campania DNA vizeaza doar capitalul romanesc si, cat de curand, vi se vor indica si noile canale de spaga!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998