CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza in PNL: Predoiu saluta motiunea lui Catarama

0 comentarii / 2792 vizualizări / 9 aprilie 2017

Moțiunea de dreapta prezentată ieri, la alegerile pentru conducerea PNL București, de către organizația sectorului 2, face deja valuri de proporții în interiorul partidului. În timp ce noul lider, ales fără concurență, Cristian Bușoi, a dat mai degrabă un semnal de disociere de măsurile prezentate de Cataramă, un alt lider greu, Cătălin Predoiu are o atitudine contrară, declarîndu-le măsuri îndrăznețe și cu adevărat de dreapta.

”Incep clarificarile ideologice in PNL!” scrie Predoiu pe pagina lui de Facebook.
”PNL sector 2 a pus in circulatie o rezolutie continand masuri indraznete si cu adevarat de centru dreapta precum privatizarea sistemului sanitar si educational, reforma radicala a sistemului de ajutoare sociale.
PNL Bucuresti a ezitat sa si-o asume, propunand in schimb „o dezbatere”. Aceasta confirma ca in PNL sunt curente de centru dreapta, dar si de centru stanga. Competitia interna le va scoate la iveala.
Platitudinile de genul „sa tinem partidul unit” trebuie inlocuite cu o confruntare adevarata de idei. Probabil ca cea mai sigura cale pentru a mentine partidul unit este organizarea lui prin statut pe baza de curente ideologice, de factiuni de centru drepta, conservator populare, liberale de centru sau chiar centru stanga. Altfel, o structura piramidala rigida nu poate asigura cuprinderea si reprezentarea echitabila a tuturor curentelor.
Dealtfel, dupa cum arata un recent studiu publicat de Martens Centre (apropiat PPE), structura piramidala rigida a partidelor e depasita si trebuie inlocuita cu organizari mai flexibile. Voi reveni pe aceasta tema pe larg… ” promite liberalul, în final. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998