CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Surpriza: presedintele Romaniei, client al firmei americane care face sondaje pentru PMP

1 comentariu / 3454 vizualizări / 9 mai 2014

Scriam, după sondajul prezentat ieri de Evenimentul zilei, că adevărata bombă nu e datele încurajatoare pentru PMP din cercetarea sociologică, ci faptul că firma care a făcut-o, “Greenberg Quinlan Rosner Research” , este una dintre cele mai mari din lume în materie de consultanță de campanie.

 

Aseară, prezent în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1TV, Băsescu însuși a ținut să puncteze valoarea firmei în cauză, afirmînd că este cea mai mare din SUA și că a lucrat pentru lideri de succes precum Bill Clinton, Tony Blair ori Nelson Mandela.

Ce nu a spus, însă, Traian Băsescu e că pe siteul oficial al companiei americane, la capitolul ”Clienți internaționali” apar un nume și o funcție interesante: ”president Traian Băsescu (Romania)”.

  basescu americani

Or, deși încă de ieri arătam că firma americană a lucrat pentru Băsescu în campania pentru primărie de acum un deceniu și mai bine, pe siteul acesteia clienții figurează cu funcțiile exacte pentru care au fost consiliați, ceea ce înseamnă că în dreptul lui Băsescu ar fi trebuit să scrie ”primar” și nu ”președinte”.

 

Ce să deducem de aici?

Fie că americanii au lucrat, în secret, pentru ultima campanie prezidențială a lui Băsescu (la cea din 2004 au lucrat pentru PSD n.n.), fie că Băsescu, de cînd e preeșdinte, este client permanent al companiei, care îl consiliază și îl ajută în stabilirea strategiilor politice.

Motiv pentru care ne întrebăm din nou, ca și în cazul de ieri al PMP: oare cine plătește sumele deloc mititele? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] 2014, noul partid al lui Băsescu, Mișcarea Populară, defila cu o serie de cercetări sociologice realizate de echipa americană “Greenberg Quinlan Rosner Research”, în timp ce Băsescu însuși figura, ca președinte, […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998