CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Surse: Hellvig, audiat la DIICOT in dosarul Black Cube

0 comentarii / 2624 vizualizări / 14 martie 2018

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost audiat în cel mai deplin secret zilele trecute, la DIICOT, timp de mai multe ore, în dosarul Black Cube, în calitate de martor, în prezența avocaților fostului colonel Daniel Dragomir, au declarat surse bine informate, pentru Inpolitics.

Contactat de Inpolitics, azi, prin email și, ulterior, prin telefon, purtătorul de cuvînt al SRI, Ovidiu Marincea, a promis că ne va furniza o poziție pe acest subiect. Am așteptat ore bune; continuăm să așteptăm, cu interes, respectiva poziție.
În septembrie 2016, reamintim, în presă a apărut un material scurs, zice-se, din dosarul procurorilor, conținînd o depoziție a unui personaj din scandal, Dan Zorella, fondator al agenției israeliene, potrivit căruia Hellvig și președintele Iohannis s-ar fi aflat chiar la originea întregii povești.
SRI a dezmințit oficial, atunci, orice implicare a lui Hellvig în afacerea Black Cube. Un an mai tîrziu, în septembrie 2017, colonelul Daniel Dragomir declara, într-un interviu pentru România TV, că pe parcursul anchetării sale în dosar a fost chestionat repetat la DIICOT în legătură cu Iohannis și Hellvig, el lăsînd de înțeles că directorul SRI ar fi o țintă în acest scandal. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

UPDATE: După publicarea informației de mai sus, Ovidiu Marincea ne-a transmis, în fine, și poziția oficială a SRI: ”Domnul director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declarații în legatură cu dosarul Black Cube. In cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale”.

foto: nineoclock.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998