CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tăriceanu comandă muzica la București

1 comentariu / 1946 vizualizări / 18 noiembrie 2018

Vom avea de două ori pe lună cercetări de piață CURS în București. Privind intențiile de vot la prezidențiale. Primul sondaj de acest fel a fost dat publicității. Și ce vedem? Președintele Klaus Iohannis este cu aproape o treime în urma lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE este la mare distanță pe primul loc. Ceea ce înseamnă că, în București, Tăriceanu comandă muzica. Muzica electorală.
Bucureștiul dă întotdeauna tonul în alegeri. Se va întâmpla și de acestă dată. Este cel mai mare bazin electoral al României. Cel mai divers. Cel mai bogat. Cel mai bine informat. Și, în același timp, cel mai cosmopolit. A mai dispărut un mit. Cel generat de puternicele demonstrații care au avut loc aici în ultimi doi ani. Aceste demonstrații ar fi putut sugera faptul că bucureștenii se plasează de partea frontului anti-PSD. Iată că lucrurile nu stau așa. Pentru că Tăriceanu și ALDE fac parte din frontul PSD. Un alt mit spulberat este cel al așa-zisei lupte anticorupție. Călin Popescu Tăriceanu, la momentul acestui sondaj, care se va repeta din două în două săptămâni, este literalmente cu DNA-ul pe cap. Iar dacă bucureștenii sunt de partea acestuia, înseamnă că ei au simțit că asistă la o nouă scamatorie de mari proporții pusă la cale de unii reprezentanți ai respectivei instituții.
Dar această cercetare de piață dată publicității azi ne mai spune ceva extrem de important. Și anume că pariciparea la competiția politică a lui Dacian Cioloș se dovedește a fi o operațiune mortală pentru Klaus Iohannis. Dacă ne uităm la procentele obținute, vom observa că, în absența lui Cioloș, Klaus Iohannis ar ajunge la un procent foarte apropiat de cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. Acum este la 20%. Dacă se menține la acest scor sau dacă mai scade, nu are niciun rost să mai participe la alegeri. Pentru că nu poate câștiga. Prin urmare, e silit să lupte pe două fronturi. Pe frontul Stâng, cu Tăriceanu. Pe frontul din tabăra anti-PSD, cu Cioloș.
În fine, strict aritmetic, rezultă că, dacă PSD și ALDE ar avea un singur candidat, ar câștiga cu certitudine și, probabil, din primul tur. Numai că artimetica nu se potrivește cu politica. PSD nu-și poate permite să meargă la prezidențiale fără un candidat. Așa că probabil situația va fi tranșată într-un al doilea tur. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. :) :)
    Asta e tare de tot. Dl SRL nu s-a oprit din sprituri duminica dimineata ci a intrat cu ele in burta saptamanii.

    Incearca sa-i convinga pe pesedisti sa-l lase si pe grecotei la volanul masinutei, macar putin, pana nu vine poleiul!. Succes ! :) :) Macar de-at reusi

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998