CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Teodor Atanasiu – ipoteza fierbinte despre taraganarea numirii directorului SIE

1 comentariu / 2437 vizualizări / 23 aprilie 2015

Vicepreședintele liberal Teodor Atanasiu sugerează, într-un interviu apărut azi în presă, că tărăgănarea numirii unui nou director la SIE favorizează derularea unor operațiuni, în interiorul serviciului, care scapă controlului firesc din partea societății, control care se exercită, legal, tocmai prin șeful politic al serviciului, și că această situație ar trebui să înceteze cît mai repede.

Întrebat de PSNews dacă nu ar trebui numit mai repede un director al serviciului, Atanasiu a răspuns afirmativ: ”Da, va trebui să fie numit pentru a putea verifica mai ușor modul în care se cheltuie resursa statului la respectivul serviciu”.

Fostul ministru al Apărării a explicat, în context, că ”Șefii civili de la serviciile de informații nu fac altceva decât să asigure acel control civil asupra unui serviciu închis ochiului public, opiniei publice. Ministrul Apărării este civil, șeful SIE, șeful SRI sunt civili. Înainte era un militar peste tot. De ce în țările NATO, în țările democrate, sunt șefi civili? Fiind că acolo opinia publică nu poate să vadă în interior și trebuie să vadă cineva, un civil, cum se cheltuie banul public, resursa publică, într-un organism închis ochiului public. De aceea sunt ei numiți. Deci un serviciu de informații funcționează foarte bine doar cu militarii, că știu ce au de făcut. Controlul civil asupra acelui serviciu se face prin comisia de resort, pe legalitate, și respectiv prin șeful instituției în special pe controlul de legalitate pe modul de cheltuire a banilor”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. „Carismatic” individ.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998