CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Terorismul islamic si terorismul de stat

1 comentariu / 3158 vizualizări / 8 ianuarie 2015

Sa nu ignoram o realitate. Pe fondul tragediei de la Paris, exista institutii care incearca sa obtina foloase. Foloase necuvenite. Cum sunt, de pilda, serviciile secrete. Din statul francez. Si nu numai. Iata ca, si in Romania, corifeii serviciilor se intrec in a solicita, insistent, repunerea pe tapet a faimoasei legi “Big Brother”. Exista, indiscutabil, un pericol major al terorismului de origine islamica. Si a celui mai nou, generat de asa-zisul Stat Islamic. Dar, atentie, exista si un alt tip de terorism, inca si mai pervers. Terorismul de stat.
In Franta, presedintele republicii s-a grabit sa se prezinte la locul tragicului eveniment imediat dupa ce a primit asigurari ca teroristii au plecat. Si, de acolo, a anuntat ca, in viitor, toate redactiile ziarelor vor fi protejate antitero. Stirea este si nu este o nebunie. Este pentru ca ar fi cu neputinta ca o asemenea protectie sa fie organizata pentru sute de publicatii. Ca dovada, saptamanalul atacat de teroristi se afla sub o asemenea protectie. Si nu a functionat. Si, nu este o nebunie daca ne gandim la faptul ca interesul serviciilor secrete, din orice tara, este sa profite de asemenea tragedii care, de altfel, in buna masura, marcheaza si incapacitatea lor de a le preveni, pentru a-si spori exponential personalul si fondurile alocate din banii publici.
Pretutindeni in lume, reprezentatii institutiilor de forta incearca sa obtina o putere si o autoritate mai mare. Pana la un punct, acest tip de comportament este legitim. Si, pretutindeni in statele cu o democratie consolidata, intreaga arhitectura democratica se opune restrangerii drepturilor omului, prin exacerbarea autoritatii si competentelor institutiilor de forta. De aici, rezulta sau ar trebui sa rezulte un echilibru.
In Romania, acest echilibru nu mai exista. Urmariti, cu atentie, ce presiuni fac reprezentantii serviciilor secrete, care se afla in epicentrul sistemului nostru politic, pentru a obtine dreptul de control absolut asupra convorbirilor telefonice si intregii corespondente electronice.
Este extrem de periculos terorismul islamic, caruia, inca, omenirea nu i-a gasit o solutie. Dar, este inca si mai periculos terorismul de stat. Pentru ca el este, treptat, nu impotriva anumitor cetateni, ci, pana la urma, impotriva tuturor cetatenilor. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Se stia reactia islamistilor la ofensele adresate profetului lor, si totusi s-a gasit o publicatie din Franta sa incinga spiritele. De ce tocmai din Franta? Simplu! Pentru ca Fanta a recunoscut la sfarsitul anului trecut Statul palestinian cu capitala in Ierusalimul de Est, trecand peste amenintarile premierului israelian Benjamin Netanyahu. Dupa ce evenimentele se vor raci, se va constata ca atentatorii erau in slujba Mossad-ului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998