CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Trei ceasuri care i-ar putea fi fatale lui Mircea Geoana

1 comentariu / 2530 vizualizări / 27 mai 2015

Senatorul Mircea Geoană a venit azi la DNA pentru a da socoteală, conform informațiilor presei, în legătură cu trei ceasuri de lux primite cadou de la Marian Vanghelie. După unele surse, el a trebuit chiar să predea procurorilor ceasurile în cauză, valorînd peste 70-80000 de dolari, și care ar fi fost cumpărate de edilul pesedist din șpaga primită de la afaceristul Marian Dumitru.

Dacă informațiile sunt corecte, Mircea Geoană are probleme majore, pentru că în niciuna dintre declarațiile sale de avere din ultimii ani nu apare vreun asemenea ceas, ceea ce înseamnă fals în declarații, potrivit legii 176/2010, art.28, Art. 28, care stipulează: ”Fapta persoanelor care, cu intentie, depun declaratii de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infractiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului penal”.
Iar Codul penal, la art.326, spune că ”Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
Ceea ce înseamnă că Mircea Geoană are toate șansele să-și piardă, din cauza celor trei ceasuri, și libertatea, și calitatea de senator. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. prostanacul tot prostanac

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998