CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Turcescu duce scandalul Moise Guran in Parlament si Guvern

0 comentarii / 2334 vizualizări / 9 martie 2017

Deputatul PMP Robert Turcescu se folosește de recentul scandal provocat de aplicația lui Moise Guran pentru a trage, în parlament, un semnal de alarmă legat de situația catastrofală care s-ar putea produce în cazul unui seism real, în România și cere măsuri neîntîrziate.

Într-o interpelare adresată primului ministru Sorin Grindeanu, deputatul avertizează:

”În pragul împlinirii a 40 de ani de la cutremurul care a lovit România în 1977, o aplicaţie mobilă a alertat mii de români, anunţând că urmează un cutremur de 10 grade pe scara Richter. Din fericire, a fost doar o alarmă falsă. Din păcate, însă, ţara noastră este în continuare nepregătită să facă faţă unui cutremur catastrofal, deşi activitatea seismică din România se intensifică, iar specialiştii britanici şi americani au avertizat, potrivit presei, încă de anul trecut, că 2017 este anul unui posibil cutremur de amploare în România. Ultimele două cutremure de 5,3 grade, petrecute în septembrie, respectiv decembrie 2016, ar trebui să ne dea serios de gândit.
În acest sens, vă solicit, domnule prim-ministru, demararea de urgenţă a unui proiect prin care să fie identificate, cât mai repede posibil, toate clădirile din România cu risc seismic ridicat, precum şi lansarea unui program naţional de reabilitare şi consolidare a tuturor acestor clădiri, acolo unde este posibil, sau demolarea acelora care, din diverse motive, nu mai pot fi salvate, dar reprezintă un real pericol în cazul unui cutremur.” solicită Turcescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998