CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Turcii o dau la intors in scandalul jurnalistilor: ”eroare de traducere”

1 comentariu / 3081 vizualizări / 19 iulie 2016

Scandalul amorsat azi de mai mulți lideri ai afaceriștilor turci din România, care au lansat acuzația fără probe că jurnaliști din România, în special de la TVR, ar fi fost plătiți de oponenții lui Erdogan, ia o nouă turnură.

În urma unei reacții prompte a TVR, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Turce, Tamer Atalay, a dat-o la întors, aruncînd vina pe tradiționala eroare de traducere în limba română.

Într-un comunicat al TVR difuzat de Agerpres, se arată: ”Referitor la articolele de presă în care sunt preluate informații false privind conduita unor jurnaliști în contextul situației din Turcia, aici fiind menționată și Televiziunea Română, facem următoarele precizări:

Informația conform căreia jurnaliști ai Televiziunii Române au susținut o mișcare politică sau au denigrat o anumită persoană sunt false și aduc prejudicii grave de imagine SRTv.
Derapajul a apărut în urma traducerii eronate a unei declarații făcute de unul dintre participanții la evenimentul organizat astăzi de Camera de Comerț și Industrie Romania-Turcia.
La solicitarea Televiziunii Române, domnul Tamer Atalay, Președintele Camerei, a declarat că afirmația nu vizează jurnaliștii TVR, iar conținutul acesteia a fost denaturat în urma traducerii în limba română.
TVR solicită celor care fac afirmații false și grave să își retragă declarațiile”.

Reamintim că, în urma declarațiilor făcute în conferința de presă de azi, conform cărora jurnaliști români, în special din TVR, au fost duși cu autocarul în Turcia și plătiți de Fatulleh Gulen să defăimeze regimul Erdogan, la întoarcerea în țară, ”suspecții de serviciu”au devenit membrii unui grup de peste 30 de jurnaliști, între care Robert Turcescu sau Andreea Marin, care au efectuat o deplasare în Turcia, acum trei ani, organizată de una dintre școlile susținute la noi de către Gulen. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Care este substratul acestei galcevi? Chiar daca este asa cum spun afaceristii, de cand presa romaneasca este subordonata semilunii? Sau de ce ar trebui sa laude daca nu este de laudat? Nu este de ajuns ca unei bune parti a presei i se vad stelele, trebuie sa i se vada si semiluna?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998