CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UDMR invoca exemplul Catalunia si cere in parlament: ”Autonomie pentru Tinutul Secuiesc!”

2 comentarii / 2611 vizualizări / 13 noiembrie 2017

Pornind de la ideea că „Europa sprijină autonomia!”, UDMR cere autonomia Ținutului Secuiesc, în Parlamentul României, printr-o declarație politică susținută de deputatul Kulcsár-Terza József.

”Comunitatea maghiară din România nu cere mai mult decât ceea ce se cuvine tuturor naţiunilor europene” afirmă deputatul maghiar.
”Acele persoane şi instituţii care susţin că Ţinutul Secuiesc nu există sunt conduse din umbră sau sunt conduse de ură faţă de maghiari şi secui. Acestor persoane şi instituţii le transmit să pună mâna pe carte şi să înveţe istoria proprie. Secuii au luptat pentru apărarea creştinismului de partea lui Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare, fiind recunoscuţi de aceştia. „Europa sprijină autonomia!” – este cel mai important mesaj transmis de Comunitatea Europeană după evenimentele din Catalonia.
Nu dorim modificarea graniţelor, noi dorim doar autonomie teritorială a Ţinutului Secuiesc în interiorul statului român. Asta aşteptăm de 99 de ani în România!
Ţinutul Secuiesc a existat, există şi va exista!
Autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, libertate pentru secui!” a conchis deputatul, rostind respectivele lozinci și în limba maghiară. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Necazul e ca acest personaj incurca toate conceptele cu care opereaza.De fapt,pentru el,autonomie inseamna libertate pentru unii membrii minoritari intr-un stat.O si subliniaza in final,nemaivorbind de invocarea exemplului catalan,care asta a urmarit,desi,in cadrul statului autonomic spaniol ,ceeace nu e cazul tarii noastre,lucrurile sunt clar lamurite.Vezi masurile drastice luate de Madrid.Romania nu e stat autonomic,ci unitar,conform Constitutiei.Autonomia teritoriala invocata este in afara ei.De altfel nu surprtnde faptul ca toate aceste demersuri nu se intemeiaza pe nici un text constitutional.Ciudat e si faptul ca nu se reclama lipsa unor drepturi,de care – slava Domnului – n-au a se plange ! Asa stand lucrurile imi vin in minte vorbele sfatosului Lascar Catargiu,ca „aiasta nu se poate!”

  2. Prietenul ungur la nevoie se cunoaste – gata, nu am mai sprijinit Catalonia, ca nu ne-a iesit treaba, nu e adevarat ca il invitasem pe ministru culturii la Bucuresti la doua zile dupa referendum ca sa fim primii care il felicita, uite, ungurii au de fapt legaturi cu ei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998