CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UDMR preia ideea din zbor: Dupa Catalunia, autonomia Transilvaniei

2 comentarii / 2564 vizualizări / 31 octombrie 2017

Deputatul UDMR Mureș Biro Zsolt, care este și liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), a arătat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că „autonomia este soluția” și că vizibilitatea regiunilor Catalonia, Veneto și Lombardia ar transmite un mesaj important pentru Transilvania.

„Autonomia este soluția! Catalonia, Lombardia, Veneto — cele trei regiuni europene, care sunt cele mai vizibile astăzi (dar putem continua cu aspirațiile regionale crescânde, indiferent dacă ne gândim la scoțieni, irlandezi sau la un partid regional din Silezia, Polonia), care transmit și astăzi un mesaj important din Transilvania. Pe baza tendinței și a atitudinii statelor naționale europene, se poate trage concluzia că ceea ce am subliniat întotdeauna în zona Transilvaniei și, în special, în țara secuilor, este acum din ce în ce mai deschis pentru actorii politici europeni renumiți, și anume că autonomia este legitimă și pozitivă”, a arătat deputatul UDMR, conform Agerpres.

Parlamentarul a mai precizat, în aceeași postare, că, din punct de vedere al politicii de securitate, aceasta reprezintă stabilitatea, iar separarea teritorială unilaterală generează o politică negativă, nelegitimă și de securitate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Nu cred c-a prins din zbor harta Transilvaniei din 1918. Sau, dac-a prins el, n-au prins sabinghermanii noștri.

  2. daca hillary clinton era presedinte, sua ar fi sustinut independenta cataluniei, kurdistanului etc. dar trump, o personalitate epocala pentru istoria omenirii, refuza sa sustina separatistii. asa ca de aceea catalunia si kurdistanul si-au luat-o

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998