CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Udrea isi ataca fostul sef: ”Basescu a exagerat cu discursul pro-justitie ”

0 comentarii / 2659 vizualizări / 25 iulie 2016

Fostul consilier prezidențial Elena Udrea a salutat azi, într-o emisiune a RTV, declarațiile explozive făcute aseară de Traian Băsescu, prin care a confirmat dezvăluirile din jurnalul blondei de la Cotroceni. În egală măsură, Udrea l-a criticat, lucru neobișnuit, pe fostul președinteespre care a spus că a exagerat cu mesajele pro-justiție și a greșit în alegerea unor oameni-cheie.

”Eu sper să se ajungă din nou într-o stare de normalitate, lucrurile acestea, dacă se spun chiar și astăzi este extraordinar” a spus Udrea, pe marginea afirmațiilor băsesciene. ”Pentru că sistemul funcționează în continuare, sigur, nu la fel de acut, nu se mai întîmplă ce s-a întîmplat în februarie, cînd mi-au făcut șase cereri de arestare și reținere, cînd erau oamenii luați pur și simplu dacă deschideau gura. Dar, totuși, sistemul funcționează și astăzi și încearcă să-și prezerve puterea și să se mute de pe o funcție pe alta, mă refer la dna.Stanciu, spre exemplu, mutată de la ICCJ la CCR, sau la dl.Coldea care a rămas în funcție în ciuda schimbărilor de la vîrful SRI, schimbări care s-au oprit la dînsul”.

Fosta consilieră nu a ezitată să-și înțepe șeful de altădată: ”Aș vrea să spun că fostul președinte Traian Băsescu confirmă acum unele lucruri care s-au petrecut în mandatele dînsului, faptul că a avut un discurs pro-justiție permanent, uneori exagerat, arată care a fost obiectivul său principal: o justiție independentă și puternică. Oamenii pe care i-a pus în funcții – unii dintre ei, nu toți – cu scopul de a face instituții puternice și independente, au deviat însă și au preluat puterea, pe care trebuiau să o aibă instituțiile, în propriile mîini, punînd în executare planurile lor personale. Dacă trebuie să-i găsim o vină e că nu a intuit exact scopul acestor oameni” a conchis ea. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998