CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister: de ce s-a ”sifonat” catre presa numele candidatului de premier

2 comentarii / 3219 vizualizări / 26 iunie 2017

În PSD se sare de la o extremă la alta: dacă, în decembrie, numele candidatului de premier cu care Liviu Dragnea urca Dealul Cotrocenilor era știut de el și numai de el, acum, el a fost sifonat către presă cu o seară înainte de a fi desemnat. Altfel spus, s-a aflat că Tudose va fi propus premier încă înaintea celor două ședințe de partid, de la PSD și ALDE, care ar fi trebuit să-l valideze.

Suficient pentru a se naște serioase semne de întrebare: ce s-a urmărit, oare, prin această strategie?

Nu știm și s-ar putea nici să nu aflăm prea curînd.

O ipoteză am îndrăzni să avansăm, totuși.
Mihai Tudose e un personaj care convine foarte mult anumitor structuri și persoane din conducerea statului, inclusiv lui Klaus Iohannis, din motive prezentate aici și din altele.

În egală măsură, ceea ce îl face agreabil pentru șeful statului – faptul că dă semne serioase că are cheița nu la partid, ci la serviciile pe care președintele le domină -, îl face dezagreabil fanilor de dreapta ai lui Iohannis, mai puțin căzuți în admirația serviciilor.

Pentru președinte, nu e o afacere prea grozavă să promoveze un premier, chiar convenabil, care să-l determine să piardă procente mari de încredere din partea propriilor susținători.

Așa că e posibil ca în spatele scurgerii către presă a numelui lui Tudose să stea dorința de a crea răgazul unui feed-back, a analizei reacțiilor stîrnite de respectiva propunere; în caz de iritare prea mare, Iohannis va respinge propunerea și va aplica un eventual plan B.

E important, așadar, de urmărit ce acuzații se vor lansa în spațiul public la adresa lui Tudose și ce dezvăluiri din trecutul său vor apărea în media – și deja apar – mai ales pe linia conexiunilor lui cu serviciile secrete, astfel încît, funcție de acestea, să se bată în retragere fără pierderi colaterale. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Dar maretul PSD nu putea sa desemneze din prima un Pm ca lumea? Sau insusi Dragnea este intors cu cheita si nu a avut incotro?

  2. de unde sa scoata PSD-ul un premier mai bun decat Tudose asta, dintre ciulinii Baraganului cumva?? rezerva de cadre este plina de veleitari si cocoane vopsite dar nu si de minti luminate, nici la BNR nu a gasit vreun doritor, dispus sa se sacrifice de dragul tarisoarei dragi si renuntand la cei zece mii de euroi, plus alte beneficii, incasati lunar moca, noroc cu cei scoliti la manastirea Secu, nu la Sihastria, ca ei executa ordinul imediat si se ofera sa intre in lupta!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998