CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dâncu la pachet cu Liviu Dragnea

0 comentarii / 1631 vizualizări / 14 august 2017

Enigmaticul Vasile Dâncu, sociolog de marcă, prestigios cadru didactic universitar și om al sistemului – unii zic că e chiar general – a fost dat în primire. Poate și în urmărire. De către Dan Andronic. A cărui vocație de dezvăluitor nu mai poate fi pusă de nimeni la îndoială. Și e la pachet cu Liviu Dragnea.
Marele mister al acestor zile, nu are niciun rost să ne ascundem după degete, este destinația prezentei vacanțe a lui Liviu Dragnea. După ce a bătut cu pumnul în masă și a convocat sesiunea extraordinară, liderul PSD și al Camerei Deputaților s-a topit. Cu mic cu mare, toți se întreabă, atât poporul PSD cât și celălalt popor, unde Dumnezeu își petrece concediul liderul de necontestat al socialiștilor. Se spune, probabil pe bună dreptate, că ar fi chiar liderul celui mai mare partid socialist din lume. Cu cel mai mare scor în alegeri.
Bazându-se pe datele cunoscute din trecutul recent al acestuia, cei mai mulți jucători la casa de pariuri încearcă să câștige concursul în localizarea lui Liviu Dragnea, mergând pe ipoteza banală a peștelui oceanic. Și, întrucât destinațiile sale anterioare au fost în Brazilia, firește toți paparazzi și non-paparazzi îl caută în ritm de samba. Doar bietul Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, sugerează că, de fapt, Dragnea s-a ascuns într-un buncăr, de unde meditează la războiul său cu șefa DNA. Și cu un strigoi al sistemului.
Și iată că deodată se despică marea și aflăm de la Dan Andronic nu atât destinația, cât pista de urmat. Exprimându-și profundele sentimente de simpatie și chiar de prietenie față de enigmaticul Vasile Dâncu, prezent în epicentrul tuturor guvernelor la înălțare dar absent de fiecare dată la apus, Dan Andronic îi face acestuia o surpriză de proporții. Și ne informează că Vasile Dâncu este nu numai un om din inima sistemului, care visează, trăiește și respiră în timp cu acesta, dar în același timp, s-a dovedit și un statornic prieten, ba chiar un fel de frate al liderului PSD Liviu Dragnea. Cu care, între altele, a petrecut mai mute vacanțe – unde credeți? În Brazilia.
Și pentru a merge până la capăt cu omagiul pe care acesta i-l aduce lui Vasie Dâncu, mai sugerează Andronic că dacă cineva – cu trimitere la DNA – dorește să se edifice și să afle cam ce afaceri are liderul PSD peste Ocean, mascate de sportul pescăresc, ar trebui să-l chestioneze pe marele sociolog.
Nici nu mă îndoiesc că asta urmează să facă doamna Kovesi. Să-și instruiască procurorii să-l citeze pe Dâncu să-i pună respectivele întrebări și, la nevoie, să-l supună la cazne. După generoasa dezvăluire a lui Andronic, am sentimentul că Dâncu merge la pachet cu Dragnea. Și nu doar în vacanță. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998