CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta a batut Parlamentul cu 36 la 1

0 comentarii / 2267 vizualizări / 3 aprilie 2014

Ritmul in care Guvernul Victor Ponta III respinge proiectele de legi ale parlamentarilor din toate partidele este halucinant. Si intrece cu mult „performantele” Guvernelor Ponta I si II

In aceasta saptamana, la Guvern, dintre cele 37 de proiecte de legi asupra carora Executivul trebuia sa isi dea avizul, numai unul singur este pozitiv. Toate celelalte proiecte de legi, initiate practic de senatori si deputati din toate partidele, au fost respinse sau amanate.

La ce concluzie am putea ajunge? Fie ca un Parlament, alcatuit din aproape sase sute de persoane, este cu totul si cu totul incapabil sa isi indeplineasca principala misiune pe care o are, aceea ce a elabora acte normative de natura sa imbunatateasca situatia Romaniei, si in aceast caz Legislativul ar trebui dizolvat sau sa se autodizolve, fie ar trebui sa tragem concluzia ca Victor Ponta devine, pe zi ce trece, un tot mai mare autocrat. Care considera ca puterea legislativa nu reprezinta decat o simpla masina de vot pentru ordonantele sale de urgenta sau pentru proiectele de legi, proportional din ce in ce mai putine, avansate de Guvern. Semnificativ este ca, odata cu formarea noii majoritati, situatia se inrautateste. Pe vremea majoritatii USL, cel putin in cea de-a doua parte, temandu-se de criticile liberalilor, dar si ale oamenilor din propriul partid, Victor Ponta a redus cadenta ordonatelor de urgenta, dar si a deciziilor prin care proiectele parlamentarilor primeau azive negative. Se pare ca acum masina de vot e mai sigura si mai consistenta pentru obiectivele urmarite de Ponta. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998