CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta se alinta

0 comentarii / 1449 vizualizări / 7 aprilie 2014

Atunci cand pune sub semnul intrebarii statutul sau de om politic. Cand incearca sa sugereze ca ar fi gata sa abandoneze lupta politica. In floarea varstei. Si chiar din cea mai inalta pozitie a carierei. Si atunci nu este de mirare ca apar speculatii. De tot felul. Ca se retrage, de fapt, la Cotroceni. Cum spune Liviu Dragnea. Sau ca e speriat de niscaiva dosare penale. Cum insinueaza adversarii sai politici. Eu unul cred ca el doar se alinta. Intr-un stil care imi este cunoscut.

Pe vremuri era o regula. La comunisti. De cate ori cineva era vizat de vreo functie in partid, in UTC, la sindicat sau chiar de natura administrativa, se grabea sa strambe din nas. In sensul ca el unul nu-si doreste. Dar, daca nu se poate altfel, va primi. Pentru ca este responsabil. Sau doar credincios partidului. Asemenea naravuri s-au transmis. Din generatie in generatie. Nu este Ponta singurul politician care se alinta. Dar, fiind unul din PSD, care este mostenitorul FSN, care este mostenitorul PCR, partid sanatos de stanga, nu pot sa nu ma gandesc la traditie.

Asadar, Victor Ponta se vrea la Cotroceni. Dar nu se grabeste sa anunte. Adora suspansul. Si ne tine cam de mult in suspans. Probabil chiar de cand a batut palma cu Crin Antonescu, pentru formarea USL. Sau poate ceva mai tarziu. Dupa ce liberalii si-au indeplinit promisiunea. Din pozitia de premier ai suficienta vizibilitate pentru a te gandi la cea mai inalta functie in stat. Ai si painea si cutitul. Poti sa imparti favoruri. Inclusiv de natura electorala. Ca sef al Executivului raspunzi, in buna masura, si de politica externa a statului. Iar imprejurarile sunt favorabile. Ii asigura multa vizibilitatea unui premier. Mai ales daca are pe mana si un bun ministru de Externe. Si credincios.

Asta seara poate vom afla daca, asa cum cred eu, Victor Ponta s-a alintat. Sau daca, Doamne fereste, au dreptate bagatorii de strambe. Penale. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998