CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Confirmare exploziva: Macovei, implicata intr-un dosar de tentativa de omor

3 comentarii / 23246 vizualizări / 15 mai 2017

După apariția neașteptată pe firmanentul politicii a Monicăi Macovei, urmînd alegerii lui Băsescu drept președinte al țării, în anumite medii, politice și de presă mai ales, s-a răspîndit o informație cu iz de legendă pe care, pînă azi, nu și-a asumat-o nimeni în mod direct. A făcut-o, însă, aseară, într-o emisiune TV, Marian Vanghelie; e de urmărit ce reacție va avea fostul ministru al Justiției legat de acest caz și, mai ales, dacă se va sesiza vreo autoritate a statului.

Cum suna respectiva poveste, pe scurt, comentată extrem de des pe la colțurile politicii și dată publicității de gazetele lui Vadim Tudor, de-a lungul anilor, dar, ce-i drept, tot sub formă de zvon: în anii 80, Monica Macovei, tînăr procuror ceaușist pe atunci, ar fi avut o relație cu un bărbat alături de care, într-o seară, s-a ”dezlănțuit” în interiorul unui autoturism, într-un loc semi-public. Admonestați de un trecător care a văzut scenele de amor prin geamurile mașinii, cei doi au ieșit să-l pună la punct, iar iubitul procuroarei l-a lovit cu un levier pînă i-a tăbăcit pielea. Se mai spunea că povestea s-a încheiat cu un dosar penal pentru tentativă de omor pe numele iubitului lui Macovei, cu ea pe post de martor, dar că acesta ar fi fost mușamalizat de parchet pentru a nu da naștere unui scandal deloc pe placul regimului. Ulterior, această poveste ar fi servit anumitor structuri pentru șantajarea Monicăi Macovei după ce devenise zeița anti-corupției mioritice.

Dacă informația de mai sus avea pînă aseară parfum de legendă, iată că avem acum o voce binecunoscută din politică în măsură să-și asume deschis veridicitatea ei.

În direct la România TV, la emisiunea lui Ion Cristoiu și a Letiției Zaharia, fostul pesedist Marian Vanghelie a declarat, tranșant, că informația e strict autentică și că ea poate fi regăsită în dosarele din arhiva SIPA, fostul serviciu secret al ministerului Justiție, în prezent sigilată chiar prin demersurile Monicăi Macovei din perioada cînd era ministru.

”Ea apare într-o lucrare acolo, la arhive, cu o tentativă de omor. A fost și în spațiul public (povestea n.n.) cînd ea a ajuns ministru, dacă cineva vrea să caute” a spus Vanghelie, relatînd, pe scurt, situația sus-pomenită.

”Tot ce v-am zis acum este real, să se verifice” a dat asigurări, în final, Vanghelie.
În ciuda eforturilor producătorilor, pînă la finele emisiunii Monica Macovei nu a putut fi contactată pentru o replică. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Bine, bine, sa se cerceteze cazul, dar inseamna ca o copie a arhivei SIPA este detinuta de gruparea Catalin VOICU-Dumitru ILIESCU/PSD, din care facea parte si Marean VANGHELIE
    .

  2. exista si persoana care au comis infractiuni de omor si care au fost acoperite de aceleasi structuri

  3. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998