CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Europarlamentarul Firea, la prima acțiune: Drepturi egale pentru toate femeile din UE

0 comentarii / 1273 vizualizări / 6 iulie 2024

”Susțin, semnez și promovez „Carta UE a drepturilor femeilor”! Toți oamenii sunt egali și trebuie să trecem de la vorbe, la fapte! Grupul Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, din care fac parte, își reafirmă angajamentul pentru drepturi egale între femei și bărbați. „Carta UE a drepturilor femeilor” înseamnă servicii, programe și legi egale pentru toate fetele și doamnele” a scris proaspătul europarlamentar Gabriela Firea pe Facebook, despre prima ei acțiune la Strasbourg.

”Educația are un rol important și tocmai din acest motiv este primul capitol din Cartă! Femeile trebuie să aibă acces egal la educație, iar programele școlare trebuie să includă informații despre egalitatea de șanse între femei și bărbați. De asemenea, este prioritară independența economică a femeilor, iar asta este posibilă doar printr-un echilibru și o egalitate a salariilor și condițiilor de muncă între femeile și bărbații din același domeniu de activitate. Evident, este nevoie și de o reprezentare egală a femeilor și tocmai din acest motiv am militat mereu pentru mai multe doamne în politică, pentru introducerea cotelor de gen.
Sigur că trebuie continuate demersurile pentru combaterea violenței și hărțuirii pe motive de gen, iar femeile să aibă acces la servicii egale de sănătate și asistență medicală.
Ca membru al FEMM, Comisia pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen din Parlamentul European, voi continua demersurile începute în România ca primar general, senator și ministru” mai scrie Firea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998