CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mister: unde a disparut armata celor 140.000 de luptatori anticoruptie platiti de SUA?

32 comentarii / 38050 vizualizări / 26 februarie 2018

Puțină lume a ieșit aseară în stradă în sprijinul Laurei Kovesi. În București, abia de s-au strîns 3-4000 cu indulgență, pînă și Digi TV încercînd, cu vizibilă amărăciune, justificarea timidă că frigul a ținut protestatarii în case. Dacă ieri au ieșit în stradă în sprijinul DNA doar vreo 5.000 de români, marea întrebare e unde au fost restul de 135.000? Cum care rest? Vă vom explica în rîndurile care urmează.

Un discurs care nu a atras atenția nimănui la vremea cînd a fost rostit și care, atunci cînd ar fi avut mai mare valoare explicativă căzuse deja în uitare, a fost cel rostit de ambasadorul american Mark Gitenstein de ziua SUA, în iulie 2012.
Un discurs absolut senzațional, care explică esența așa-zisului fenomen TFL-ist: cum s-a născut el, cine l-a pus la cale și din ce bani a fost și e susținut.
Nu o spunem noi, ci a spus-o Gitenstein, consemnat de Hotnews.

Și ce a spus el, concret?

A spus că România are nevoie de instituții puternice, care să lupte mai ales contra corupției. Iar acele instituții, ca să fie puternice, trebuie să fie sprijinite de cetățeni.
Iar acei cetățeni, ca să se implice, trebuie să fie sprijiniți financiar.
Iar acel sprijin financiar a venit din afara țării, de la un grup de mari state, respectiv SUA, Marea Britanie, Germania, Spania și Canada, operațiune purtînd numele de Restart România.
Cîți cetățeni au primit bani de la acest grup financiar de mare calibru pentru a se implica în sprijinirea unor instituții ale statului?
Răspuns: 140.000.
Ați citit bine: 140.000 de români au primit, după 2012, finanțare prin intermediul unui program susținut de cîteva mari țări occidentale cu interese în România.
Cine sunt cei care fac parte din acest grup atent selectat, potrivit ambasadorului SUA?
Sunt tineri care lucrează în multinaționale, care au umblat prin străinătate și au revenit în țară ca să-și deschidă firme și tineri preocupați de internet.
Adică exact profilul tefelistului din ultimii ani, așa cum s-a conturat el de la sine, am putea spune.

Să-i dăm cuvîntul lui Gitenstein:

”Atunci când creează instituții economice și politice “cuprinzătoare”, țările prosperă, iar atunci când puterea este concentrată în mâinile câtorva persoane, ele eșuează.
Națiunile care eșuează sunt cele ale căror instituții sunt slabe sau manipulate, cele în care statul de drept este banalizat. În cazul României, trăinicia acestor instituții va decide dacă prosperați și dacă copiii voștri vor hotărî să trăiască aici.
Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoși și consecvenți și judecători neînfricați. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege.
Sunt conștient că forțele care doresc “întoarcerea la situația de dinainte”, care se opun acestor reforme, sunt puternice și neobosite.
Există un grup de români care nu vor mai tolera starea de fapt(s.n.).
Oriunde merg în România, mă întâlnesc cu tineri. Mulți dintre ei fie au trăit în străinătate și s-au întors pentru a-și lansa propriile firme, fie lucrează pentru companii occidentale sau sunt activi pe internet.
Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit Restart România(s.n.). Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a internetului în lupta împotriva corupției.
100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din pădurile dumneavoastră, până la mita din spitale și parcatul ilegal. Acești cetățeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastră numiți mentalitatea corupției.
Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, peste 40.000 de români au răspuns apelului.
Acești 140.000 de “restarteri”, cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții(s.n.). Așa cum ne spunea Alexis de Tocqueville la câteva decenii de la Războiul de Independența, implicarea cetățenilor este sursă de energie vitală a instituțiilor democratice(s.n.).
Oamenii au dreptul inalienabil de a nu fi conduși de o elită puternică, fie ea comunistă sau nu, reprezentată de moguli sau “băieți deștepți”, aflată în slujba propriilor interese”.

Mark Gitenstein ne-a explicat, deci, încă de acum mai bine de cinci ani cine ne sunt protestatarii din stradă: tineri racolați și plătiți de o ”multinațională” politică pentru a ”nu mai tolera starea de fapt”.
140.000 de oameni cu familiile și prietenii lor formează, ei înșiși, o forță de reacție de calibru major, fără a mai vorbi de oamenii scoși de servicii, de sorosisti, de partide politice autohtone.
Oameni care ies spontan, desigur, și neinfluențați, pentru că ”le-a ajuns cuțitul la os”.
După cum se vede, din echipa de 140.000 abia de mai ies, acum, cîteva mii să susțină ”instituția” Kovesi.

S-o fi oprit finanțarea?
Sau asistăm la un chiul în masă de la ”slujbă”? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

32 Comentarii

 1. […] 0 comentarii / 102 vizualizări / 26 februarie 2018 […]

 2. Cred ca e putin exagerata cifra de 140.000 de Sorosisti, dar nici nu e nevoie de atatia fiindca prostia e molipsitoare!In Romania a avut loc un experiment (nu e teoria conspiratiei) prin care un stat a fost subjugat prin compromiterea si demonizarea clasei politice si racolarea sefilor institutiilor de forta!Ce ne va aduce viitorul?!In momentul in care tara va fi secatuita, va fi lasata pe mana rusilor…

  • Uite filmuletul ca sa vezi daca e exagerata cifra de 140.000 https://www.facebook.com/anamaria.roman/posts/10154798733867255

  • compromiterea si demonizarea clasei politice

   La care clasa politica te referi ? Cea executata de sovietici, cea batuta de mineri, sau cea formata din soferii amatori de poze cu sex rectal al colegelor deputate si din ciorditorii banului public ?

   • Face referire și la securiști.
    Ăia s-au născut din spuma mării. Nu sunt tot șoferi amatori, amatori de poze cu sex rectal din calculatorul tău?

 3. Cum puteti publica asemenea minciuni sfruntate ? Pe voi cine dracu vă plăteste , să manipulați opinia publică , in asemenea hal ? Cipiroi te plăteste sau rușii ?

  • E dat citatul înreg. E OK să fii prost, vezi bine că încă respiri fără probleme, dar cât de prost poți să fii?

  • Ia de aici filmuletul ca sa nu mori prost ! https://www.facebook.com/anamaria.roman/posts/10154798733867255

  • Niste golani cu capul sec. La batranete n-o sa aiba bani sa-i plateasca vila nepotului dracnei, si-or sa se prostitueze prin brazilia ca transsexuali neoperati.
   O banda de tampiti spala creierul altor tampiti prin intermediul a trei patru posturi tv. Da-i in plm, ce vrei de la tampiti ?

   • Marș înapoi la propaganda securistă. Stai acolo printre cretinei.

 4. se pare ca psd-alde cu ajutorul antena 3,rtv,tvr va spala pe creier pe toti „analistii lui peste”!voi chiar nu puteti accepta ca un om care se informeaza din mai multe surse(ziare,posturi tv,etc.)si are capacitatea intelectuala sa le analizeze si apoi sa-si aleaga „calea”,nu este platit de sua,de soros,de masonerie sau mai stiu eu de cine?eu am 50 de ani,deci tfl-ist nu sunt chiar daca as vrea si am iesit la manifestatii fara nici cel mai mic „imbold”din partea marii conspiratii mondiale impotriva psdragnea!p.s.:in ce tara normala,averea colosala a unui om care a lucrat intotdeauna la stat,dragnea,nu este verificata de autoritatile statului?

  • Majoritatea tefeliștilor sunteți niște frustrați ratați, pensionari cu handicap, angajați pe salariul minim, antreprenori tonetari.
   Șanse de reușită în viață nu mai aveți așa că luptați să crape toți în sărăcie ca voi chiar dacă susțineți un regim securist ceaușist.
   N-o să vedeți. :))))

   • Majoritatea tefeliștilor sunteți niște frustrați ratați

    Din ciclul m-o fatat mama destept.

    • Nu pe tine.

  • ia de aici filmuletul ca sa nu mori prost https://www.facebook.com/anamaria.roman/posts/10154798733867255

 5. […] slujba propagandei sistemului se intreaba nedumeriti si cu o vizibila amaraciune unde au disparut sutele de mii de sustinatori din strada ai talibanismului justitiar, sutele alea de mii de hashtaginezi atat de mult trambitate […]

 6. Nazistoizii astia platiti din afara, de fapt tradatori de neam si tara , care gandesc doar in sloganuri si inoculari perverse, se vor domoli odata cu pieirea Nefertitei!
  Din aia 140.000 de ametiti au mai ramas doar vreo 20.000 de fanatizati, ca restul au zis pas! dandu-si seama ca sunt doar niste papusi manevrate sa propage expresii tembele: ng, ng..hotii, penalii, infractorii, ng …fura, politicienii e corupti…ng….Dragnea…huo, sa moara…..Tariceanu sa arda …ng, ng!
  Toata aceasta revasare de ura, repet, nazista, va disparea ca un fum in f. scurt timp, ca si Trump incepe sa puna saua pe sorositi, subventiile vor disparea iar cei alesi in mod democratic vor conduce fara ghidonarea securistilor jegosi!
  Vine ea si ziua razbunarii!

  • Cu precizarea ca nazismul emana din urss, asa ca stim cine-i sursa relelor.
   Nu-i nevoie sa mai mintiti.
   Va vine si voua randul. Rugati-va sa fiti iertati pentru cate rele faceti altora prin instigarea la ura, fratricid, genocid, furt, viol, etc.

   • Ce faci, descreierat mic, tu vorbești de instigarea la ură?
    Ești prost.

 7. S-au deșteptat intre timp.

 8. Pentru un pumn de $, tefelistii si-ar vinde si mamele.

  • Mincinos mincinos, dar si nesimtit pe deasupra e-o calitate rara.

   • Liiceanu? Da, la fel ca tine.

 9. sunt de acord, insa nu are legatura cu parerea mea ca acest articol nu a fost citit atent de cel care l a scris…..cu respect

  • mesajul meu de mai sus este catre stefan constantinescu, intru cat nu mi se permite sa ii dau raspuns, nu cunosc de ce……in plus mi s a cerut adresa de email pt a mai putea comenta, ceea ce este dubios…..nu era indeajuns ca se vedea cine sunt de pe facebook!?…….

 10. @ stefan „Cred ca e putin exagerata cifra de 140.000 de Sorosisti, dar nici nu e nevoie de atatia fiindca prostia e molipsitoare!I’
  probabil (?) ca si la ei se „umfla „cheltuielile serviciilor defecte

 11. @Linus…ok, dar URSS DEUNDE a ‘emanat’???

 12. […] slujba propagandei sistemului se intreaba nedumeriti si cu o vizibila amaraciune unde au disparut sutele de mii de sustinatori din strada ai talibanismului justitiar, sutele alea de mii de hashtaginezi atat de mult trambitate […]

 13. […] și reforma clasei politice. Simple coincidențe, probabil. Își mai amintește azi cineva incendiarul discurs al ambasadorului american Mark Gittenstein, de acum niște ani, în care spunea: „Există un grup de români care nu vor […]

 14. […] ma valaki Mark Gittenstein amerikai nagykövet néhány évvel ezelőtti gyújtó hangú beszédére, amelyben azt […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998